PRIESKUM Nové čísla. Toto by si mali prečítať Danko, Sulík aj Hlina

    0
    Národná rada (Autor: Radka Turoňová)

    Neprešla by však Sieť a pred bránami parlamentu by skončilo aj KDH či SMK-MKP. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý na vzorke 1002 respondentov uskutočnila agentúra Focus v dňoch 11. – 16. augusta.

    Na treťom mieste vo voľbách by skončila SaS, ktorú by volilo 13,7 percenta voličov. V parlamente by získala 24 mandátov. Nasledovalo by OĽaNO-NOVA, ktoré by vo voľbách získalo 9,7 percenta hlasov a v parlamente 17 kresiel.

    Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko by skončila so ziskom 8,9 percenta hlasov a v Národnej rade SR by obsadila 15 kresiel. Do parlamentu by sa dostali ešte strany Sme rodina – Boris Kollár, ktorú by volilo 6,9 percenta voličov a v parlamente by mala 12 mandátov, a Most-Híd s 6,1–percentnou podporou. Strana by obsadila v NR SR SR 11 kresiel.

    Pred bránami parlamentu by skončilo KDH (4,6 percenta), SMK-MKP (3,6 percenta), Sieť (1,4 percenta), SZS (1,1 percenta). Taktiež KSS s 0,9 percenta, SDKÚ-DS s 0,5 percenta, Šanca s 0,5 percenta, SKOK a SMS s 0,3 percenta. DS (Demokrati Slovenska) by volilo 0,2 percenta opýtaných. VZDOR, MKDA-MKD SZ a Priama demokracia by získali po 0,0 percenta hlasov. Iné strany by volilo 0,3 percenta opýtaných.

    Podľa prieskumu by voliť nešlo 14,0 percenta respondentov a 9,3 percenta opýtaných nevedelo, komu by dalo svoj hlas. Agentúra sa respondentov pýtala, ktorej strane alebo hnutiu by dali hlas, pričom im dala zoznam kandidujúcich strán a hnutí aj s možnosťou “iná strana”. Prieskum nezachytil odchod piatich poslancov strany Sieť do poslaneckého klubu Mosta-Híd.

    - Reklama -