PRIESKUM Na čele stále Smer, druhá SaS. O tretiu priečku bojujú kotlebovci, matovičovci, kollárovci a národniari

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Podľa výsledkov by sa do parlamentu dostalo spolu osem strán. Štvrté by skončilo hnutie OĽaNO-NOVA, ktorému by dalo hlas 9,6 percenta (+ 0,4 %) opýtaných, čo by znamenalo 16 poslaneckých mandátov. Nasleduje Sme rodina s 9,1 percentami hlasov (+0,3 %) a 15 kreslami. SNS by so ziskom 8,7 percenta (-0.4 %) dostala rovnako 15 mandátov a KDH (+0,2 %), ktoré by volilo 6,4 percenta opýtaných, by malo 11 poslancov. Poslednou stranou, ktorá by sa dostala do parlamentu, by bol Most-Híd. Hlas by mu odovzdalo šesť percent ľudí (-0,8 %), čo by znamenalo zisk desiatich mandátov.

    Pred bránami parlamentu by opäť zostala SMK, ktorú by volili podľa prieskumu štyri percentá (+0,5 %) opýtaných, SZS by získala 1,6 percenta. Ostatné strany by nezískali ani percento hlasov.

    Agentúra pri prieskume postupovala tak, že respondentom predložila zoznam s názvami politických strán, hnutí a ich skratkami, kde si mohli vybrať aj možnosť “iná strana”. Ľudí sa pýtali, ktorej strane alebo hnutiu by dali svoj hlas. Z prieskumu tiež vyplynulo, že voliť by nešlo 18,9 percenta opýtaných, nevedelo odpovedať 12,4 percenta a ostatných 68,7 percenta respondentov rozdelilo stranám spomínané preferencie.

    - Reklama -