Označenie minister propagandy? Zvykol som si, priznáva Tomáš. Fico je vraj zdravý a bude nám ďalej vládnuť

    0
    Premiér Robert Fico a jeho poradca pre komunikáciu Erik Tomáš (Autor: TASR)

    Už to bude pomaly rok, keď premiér absolvoval operáciu srdca. O jeho zdravotnom stave sa veľa nehovorí, no človek, ktorý mu je nablízku – jeho mediálny poradca Erik Tomáš v rozhovore pre pluska.sk jemne poodhalil rúško tajomstva. „Premiér je zdravý až-až, cíti sa dobre a chce naďalej viesť vládu,“ vyjadril sa Ficov poradca a dodal, že pre neho a jeho mediálny tím je dôležité, že premiér chce, ako sa hovorí, „túto káru ťahať ďalej“ a to minimálne do ďalších parlamentných volieb. To, ako sa premiér cítí dnes, Tomáš okomentoval slovami: „Myslím si, že najlepšou odpoveďou sú jeho tréningy na hrádzi každé ráno. Samozrejme, že ako premiér je dennodenne pod tlakom zodpovednosti a povinností, ale fyzicky sa cíti dobre.“

    Smerácky poslanec sa opäť vyjadril aj ku konfliktu s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. Zopakoval, že s Dankom žiaden problém nemá, rešpektuje ho a pokojne by s ním išiel na pivo. „Nemám v povahe sa podkladať, ale keby som v takom stretnutí videl význam, určite by som ho absolvoval,“ uviedol Tomáš s tým, že mu leží na srdci stabilná koalícia, lebo Slovensko nemá inú alternatívu na vládnutie.

    Reč prišla aj na odchod Ficovho poradcu z ministerstva školstva, kde predtým pôsobil. Podľa jeho slov tento odchod neľutuje, ministra Petra Plavčana rešpektuje a naďalej s ním udržiava dobré vzťahy. Odchodom z ministerstva a prijatím aktuálnej pozície sa stal však tŕňom v oku opozície. „Som prirodzeným terčom našich rivalov. Súvisí to s pozíciou, ktorú zastávam, uviedol a dodal, že si zvykol na označenie ministra propagandy, ktorým ho opozícia častuje. „…Goebbels je už za čiarou. Svedčí to o úrovni politiky opozície. Ja im to rovnakou kartou vracať nebudem,“ uzavrel.

    - Reklama -