Ovčáček sa neudržal: Snaha obviniť prezidenta zo zodpovednosti za vraždu dvoch mladých ľudí. Kult nenávisti. Spoločnosť rozdeľuje úzka skupina ľudí!

    0
    Jiří Ovčáček. (Autor: Hans Štembera)

    „Pre časť politickej scény, novinárov a aktivistov boli šokom už minuloročné parlamentné voľby, ktoré s prehľadom vyhrali Andrej Babiš a hnutie ANO. Katastrofa z pohľadu týchto kruhov bola dokonaná práve znovuzvolením Miloša Zemana. Obhajoba prezidentského mandátu naplno otvorila stavidlá nenávisti, ktorá má jednoznačne iracionálny nádych,“ napísal Ovčáček.

    Vzápätí dodal, že nejde o nenávisť medzi voličmi Miloša Zemana a Jiřího Drahoša. Nejde o spor miliónov ľudí. Podľa Ovčáčka nenávisť šíri len relatívne úzka skupina osôb z politických a mediálnych kruhov. Ľuďom, ktorí nenávisť šíria, podľa jeho slov prekáža, že strácajú vplyv, ktorým disponovali v minulosti. Tento vplyv im zobrali voliči a šíritelia nenávisti zvolili zvláštnu cestu. Namiesto toho, aby sa pokúsili opätovne získať dôveru svojich spoluobčanov, sa rozhodli rozdeliť českú spoločnosť. Aspoň podľa Ovčáčka.

     

     

    Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

    Hovorca prezidenta si myslí, že je to návrat do čias komunistickej normalizácie, keď vládnuci komunisti odmietali a potláčali názory, ktoré im neboli vhod. Rozdiel je vraj len v tom, že dnes to namiesto komunistov robia médiá späté s minulými mocnými.

    „Vybraným terčom iracionálnej nenávisti sú osobnosti, ktoré majú korektné vzťahy s prezidentom republiky. Slušnosť je hrubým spôsobom odsudzovaná, stáva sa predmetom udavačstva. Kult nenávisti sa pritom nezastaví doslova pred ničím. Zneuctí bez hanby aj osobnosti, ktoré preukázali osobnú odvahu za komunistickej totality. Nič mu nie je sväté,“ pokračoval Ovčáček.

    „Iracionálne prejavy kultu nenávisti sa v časti mediálneho prostredia prejavili aj nechutnou a absolútne neprijateľnou snahou obviniť hlavu štátu zo zodpovednosti za vraždu dvoch mladých ľudí. Účelovo sú šírené lži o zdravotnom stave prezidenta republiky, keď sa obeťou týchto lží stávajú aj slušné, nezávislé médiá,“ dodal.

    Slušná väčšina spoločnosti by sa podľa hovorcu českej hlavy štátu mala šíriteľom nenávisti brániť, a to aktívne. Napríklad tým, že už nebude mlčať.

    - Reklama -