Otec národa opäť trápi obyvateľov Dolnej Poruby. Môže sa hanbiť, zúfajú si miestni

    0
    Vladimír Mečiar (Autor: Redakcia)

    Dôvodom má byť Mečiarova neutíchajúca túžba po majetkoch. Pritom už v minulosti nadobudnuté majetky pod Mečiarovými rukami chátrajú. Ako spomína vo svojom článku týždenník Plus 7 dní, niekdajší líder HZDS aktuálne bojuje s dvojicou miestnych obyvateľov Milanom  Kotešom, respektíve Milanom Kováčom.

    „S bývalým premiérom bojujú už roky a hoci sa zdalo, že honba za pozemkami ho napokon prešla, opak je pravda. Aktuálne obidvoch ženie na súd, lebo sa nechcú vzdať toho, čo dedia už niekoľko generácií,“ píše sa úvodom článku.

    V tesnej blízkosti Mečiarlandu

    Oba pozemky sa totiž nachádzajú prakticky hneď vedľa pozemku Vladimíra Mečiara. Domáci dokonca honosný veľkostatok nazývajú Mečiarland.

    „Tak vidíte, nepomohli sme si. Na neho sú všetci krátki! A naši ľudia sa postupne vzdávajú. Ale my sa nechceme! Však to nie je normálne, aby vám v tomto štáte len tak zobrali, čo vám patrí! A vraj otec národa! A keď si jeho národ svoj majetok chráni, ženie ho na súd. Môže sa hanbiť! To tu ani Ústava SR, ktorá zaručuje právo na vlastníctvo, nič negarantuje?“ položil si rečnícku otázku nešťastný Milan Koteš.

    Opäť sa raz potvrdilo neslávne známe ´rovnejší medzi rovnými´.

    Chce vlastniť celý pozemok

    Len v krátkosti – obaja Milanovia majú na parcele s výmerou necelých 9000 štvorcových metrov svoje pozemky. Koteš 863 metrov štvorcových, Kováč zhruba tisícku. Zvyšok patrí Mečiarovi. A  práve zvyšnú časť mozaiky chce „Mufti“ skompletizovať.

    „Keďže Koteš a Kováč nevlastnia viac ako dvetisíc štvorcových metrov, čo je zákonom určená výmera na rozdelenie nehnuteľnosti, manželia Mečiarovci súd žiadajú, aby tento majetok prikázal do ich výlučného vlastníctva. Celý. A basta!“ píše tiež autor spomenutého článku. 

    Nehnuteľnosti a majetky, ktoré už má bývalý premiér a jeho najbližší v držbe, pritom chátrajú. Pred desiatimi rokmi v neďalekých Trenčianskych Tepliciach kúpil Mečiar v tamojšom kúpeľnom parku dvojicu bývalých liečebných domov Lipa a Salvator.

    Voľakedajšie pýchy Trenčianskych Teplíc sú však v ešte horšom stave než pred kúpou Mečiarovcami.

    „Niekde si poriadky urobiť vie, ale choďte sa pozrieť, ako vyzerajú dve vily, ktoré boli kedysi našou pýchou! Mečiarovci ich vlastnia už aj desať rokov a dnes je to hanba Teplíc,“ krútia len hlavami Tepličania. 

    Bývalú zašlú slávu liečebného domu Salvator sa nepodarilo Mečiarovi oprášiť, skôr naopak. Zdroj: Facebook/Trenčianske Teplice-History 

    - Reklama -