Opozičná poslankyňa to vidí jasne: Podnikateľské prostredie dostalo u nás za 10 rokov Ficovej vlády zabrať. Tie hlúpe pravidlá totiž niekomu vyhovujú

    0
    Jana Kiššová (Autor: TASR)

    Podľa liberálky nie je problémom len zvyšujúce sa daňové a  odvodové zaťaženie, ale tiež ďalšie pribúdajúce povinnosti a poplatky, ktoré bežní živnostníci ani nestíhajú sledovať a ťažko sa v tejto spleti orientujú.

    „Mnohí podnikatelia hovoria, že dnes je takmer nemožné plniť 100 % povinností, ktoré sú na nich kladené, aj keby veľmi chceli. Táto situácia najviac ubližuje drobným firmám a živnostníkom, ktorí nedisponujú armádou úradníkov a právnikov, ktorí by legislatívne zmeny sledovali a zabezpečovali ich plnenie. Tieto nepriaznivo nastavené podmienky vláda kompenzuje rôznymi podpornými a dotačnými schémami pre vybrané firmy,“ povedala okrem iného v obsiahlom rozhovore Kiššová portálu Európske noviny.

    Kiššová okrem iného takisto dodala, že „podnikateľské prostredie dostalo u nás za 10 rokov vlády Roberta Fica zabrať“, pričom uviedla, že v prípade, ak sa strana SaS dostane do vlády, použije mnohé body zo svojho programu Agenda 2020, na ktorom aktuálne pracuje.

    V závere ešte dodala, že „tie hlúpe pravidlá totiž istým skupinám vyhovujú“, čím sa liberálka zrejme snažila poukázať na praktiky súčasnej koalície.    

    - Reklama -