Opozícia za pomoci mimovládok rozpútala peklo! Dôležité je len vyvolať tlak ulice, spustila kriticky Šimkovičová

    0
    Martina Šimkovičová (Autor: TASR)

    Nezávislá poslankyňa Šimkovičová priznáva, že vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ňou otriasla. Je však znepokojená z udalostí, ktoré sa dejú po tejto vražde.

    „Opozícia nastúpila v plnej zbroji a za pomoci mimovládnych organizácií rozpútala peklo. Z vraždy už obvinila vládu. Spomienkové zhromaždenia sa razom zmenili na politické demonštrácie a ako sa vyjadril aj sám prezident Andrej Kiska, je vraj jedno, aký bol motív vraždy,“ napísala na sociálnej sieti Facebook Šimkovičová s tým, že kampaň, ktorú vedie opozícia, nemá s demokraciou nič spoločné.

    Šimkovičová: Dôležité je len vyvolať tlak ulice

    Podľa poslankyne už vražda a jej vyšetrenie nikoho nezaujímajú. „Dôležité je len vyvolať tlak ulice. To je posvätné heslo týchto novodobých revolucionárov. V skutočnosti vyvolaním zdania, že hovoria za všetkých, prisvojujú si hlasy voličov, ktorí za nich nehlasovali v demokratických voľbách,“ dodáva poslankyňa.

    Matrina Šimkovičová priznáva, že nie je spokojná s kauzami tejto vlády, ktoré sa na nás valia, ale odmieta predčasné voľby. „Všetci tušíme, že môže byť pravdou niečo z podozrení, ktoré za posledné roky rozvírili hladiny nášho politického života. Nebránim nikoho. Lenže dnes máme demokratickú vládu, vládu ktorá dostala mandát od voličov vo voľbách a je povinnosťou poslancov ako zákonodarcov vôľu voličov rešpektovať,“ myslí si Šimkovičová.

    „Média rozohrali zvláštnu hru. Demokratické médiá si dovolia úplne nedemokraticky tvrdiť, že nebudú informovať o dianí, že nebudú prenášať verejnosti vystúpenia vlády. Podľa čoho budú teda informovať verejnosť? Podľa vlastného uváženia? Podľa vlastného rozhodnutia? Dôvodom tohto nedemokratického prístupu majú byť informácie, ktoré povedal premiér o Sorosovi,“ pokračuje poslankyňa, pričom sa pýta, či je naozaj také zlé povedať, že Soros dnes zasahuje do diania na Slovensku.

    Záujmy na našom území?

    Koalícia spravila veľa chýb a sama dala podľa Šimkovičovej „zbrane do rúk opozícii“ tým, že nedostatočne riešila nejasné kauzy. „Ale verím, že sú to aj iné veci, ktoré podráždili opozíciu či lobistov spoza hraníc. Nedávno sa premiér opäť vrátil k tvrdej protikvótovej rétorike. Odmietol sa Istanbulský dohovor. Zdá sa, že Fico nekompromisne drží pozície a odmieta ´otvoriť trh´ niektorým konkrétnym snahám. Naopak – opoziční poslanci a tretí sektor sa vysmievajú z tvrdení, že nejaké mocnosti aj prostredníctvom ľudí, ako je Soros, majú na našej malej, ´bezvýznamnej´ krajine záujem, naivne ignorujúc existenciu našich prírodných zdrojov, pitnej vody, našu strategickú polohu. Je skutočne až také za vlasy pritiahnuté, že má niekto svoje záujmy na našom území?“ pýta sa Šimkovičová.

    „Neverím ľuďom, ktorí majú plné ústa demokracie, a neustále ju porušujú. Neverím ľuďom, ktorí formálne bojujú za ľudské práva, aby ich väčšinovo porušovali. Neverím ani organizáciám, ktorých spôsob financovania, prepojenia a riadenia dáva možnosť pochybovať o tom, v koho prospech pracujú,“ dodáva.

    Nezávislá poslankyňa nepodporí ani pravdepodobné odvolávanie premiéra Roberta Fica. Vyvracia slová Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ktorá hovorila, že odvolávanie Fica a predčasné voľby podporujú aj nezaradení poslanci. „Za ktorých opozičných, nezávislých poslancov pani poslankyňa hovorila? Pravda môže byť len stopercentná, nikdy nie 99-percentná,“ komentuje slová Nichoslonovej Šimkovičová.

    Na záver Šimkovičová vyzýva Slovákov, aby držali svoj štát vo svojich rukách. „Finančné straty akýchkoľvek rozmerov sa vždy dajú nahradiť. Strata kultúry je však nezvratná. Žiadne peniaze, námaha ani čas už nikdy nenavrátia toto, keď sa zničí. Slováci, rozmýšľajme. Držme svoj štát vo svojich rukách. Nedovoľme, aby sme sa stali cudzincami vo vlastnom štáte,“ uzavrela poslankyňa.

    - Reklama -