Opozícia sa len snaží prekryť vlastné vnútorné problémy, tvrdí Fico

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Všimnite si, aký je diametrálny rozdiel medzi opozíciou a vládnou koalíciou. Opozícia od rána otravuje spoločnosť konfliktami medzi pánom Beblavým a pánom Matovičom. Od rána nás otravujú tým, ako zo SaS odchádza nejaký významný predstaviteľ. Toto všetko sa snažia prekryť nejakými útokmi, ale je úplne evidentné, že ide iba o snahu prekrývať vlastnú slabosť a rozdrobenosť,” konštatoval Fico.

    V protiklade k tomu vyzdvihol situáciu vo vládnej koalícii. Aj keď je zložená zo strán, ktoré majú rôzne pohľady na svet, vedia sa podľa neho dohodnúť a predstavujú tak v súčasnosti jediné riešenie pre Slovensko.

    “Aj preto dnešné rokovanie považujem za mimoriadne dôležité, pretože sme dospeli k záverom, ktoré nie sú jednoduché. Každá zo strán má nejakú históriu, má za sebou nejaké rozhodnutia. Ale uvedomili sme si, že v tomto prípade ide o Slovensko, či prežijeme alebo neprežijeme v komplikovanom medzinárodnom prostredí,” doplnil Fico.

    Podľa opozičných strán predseda vlády klamal, keď tvrdil, že ceny energií sa po problémoch zo začiatku roka vrátia na úroveň vlaňajška a ľudia nezaplatia nič navyše. Tak to však podľa opozície môže byť až od marca, kedy ÚRSO vydá nové cenové rozhodnutia, za január a február preto odberatelia zaplatia viac. Fico im však pripomenul dnešné rozhodnutie regulačného úradu o tom, že všetky cenové rozhodnutia budú platiť spätne od 1. januára 2017.

    - Reklama -