Opozícia má plán B. Kto pôjde do partie so Smerom?

    0
    Volebná miestnosť. (Autor: SITA)

    Roman Pataj v komentári pre Denník N sa pozrel bližšie na predvolebné správanie či stratégiu lídra SaS Richarda Sulíka. Ten vyzval šéfov KDH, Siete a Mostu, aby dali na papier svoj sľub nespolčovať sa po voľbách s Ficovým Smerom. „Hoci týždeň pred voľbami dobre vie, že ide o čisté zúfalstvo, a takto nič nedosiahne, v podstate mu niet čo vyčítať. Hrá svoju čistú hru o voličov, v ktorej je každému jasné, čo presne chce a čo nie,“ približuje Pataj.

    Komentátor sa ďalej venuje problematike odmietnutia „spojenectva“ väčšiny predsedov pravicových strán so Sulíkom. Tí sa vehementne dištancujú od jeho iniciatívy. Pataj vysvetľuje, že toto správanie môže byť príčinou dvoch motívov. Prvým je malichernosť a druhým plán B.

    „Malichernosť vtedy, ak je za nechuťou nechať sa ťahať Sulíkom len osobná antipatia a zlé skúsenosti z minulosti. V takom prípade by však stačilo prísť s konkurenčným nápadom ako udržať jednotu. Lenže nič také sa nepodarilo. Preto sa plán B v podobe platonických úvah o vládnutí so Smerom aspoň u niektorých javí pravdepodobnejší,“ píše komentátor.

    - Reklama -