Opozícia chce odvolávať Fica

    0
    šef OĽaNO Igor Matovič spolu s opozičnými poslancami (Autor: TASR)

    Na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR je potrebných najmenej 30 podpisov poslancov. Po odovzdaní návrhu ju musí predseda parlamentu zvolať do siedmich dní.

     “Odvolávanie bude o tom, že Robert Fico odmietol vyvodiť zodpovednosť za politických nominantov a kryje ministra hospodárstva Petra Žigu (Smer-SD), za to, že Robert Fico bol sedem týždňov otočený chrbtom voči ľudom a zradil ich záujmy. O tomto bude odvolávanie. (Jozef) Holjenčík je už minulosť, ten nech skončí v base,” vyhlásil Matovič.

    SaS je presvedčená, že Fico má plnú politickú zodpovednosť za aktuálnu situáciu s cenami energií. Kiššová zdôraznila, že nestačí odchod predsedu regulačného úradu Jozefa Holjenčíka z jeho postu. To by podľa nej možno stačilo, ak by bol skutočne nezávislým štátnym úradníkom a chaos v energetike by bol len akýmsi technickým zlyhaním. “Sme presvedčení, že odvolanie Holjenčíka nestačí. Tento človek plnil príkazy Roberta Fica, plnil príkazy vydané z Úradu vlády a bol zjavne osobným chránencom Roberta Fica, ktorý je za situáciu plne zodpovedný,” tvrdí opozičná poslankyňa.

     “Neexistuje jeden jediný racionálny dôvod, pre ktorý by sa mala konať akákoľvek mimoriadna schôdza. Jediný dôvod je, že opozícia potrebuje robiť znovu cirkus a liať vedrá špiny, o nič iné tu nejde. Pretože o cenách energií rozhoduje regulačný úrad. Akonáhle sme zistili problém s deformáciami cien, konali sme. Nie je to vláda, ktorá rozhoduje o cenách, ale regulačný úrad,” reagoval Fico na tlačovej konferencii po stredajšom (8. 2.) rokovaní vlády na avizované snahy opozičných strán podať návrh na jeho odvolanie.


     

    - Reklama -