Opatrovnícka rodina odmietla dať deti gejom. Všetko sa obrátilo proti nej, adopciu jej zatrhli. Toto je dôvod

    0
    Manželský pár gejov s dcérou (Autor: internet)
    Prípad vyvolal vlnu kritiky zo strany veriacich v Británii. Riaditeľka právnej poradne Christian Legal Centre a členka anglikánskej cirkvi Andrea Williamsová pre nedeľné vydanie denníka the Times uviedla, že postoj manželského páru, ktorý nechcel, aby deti z ich opatery išli do rúk homosexuálneho páru, je „mainstreamový“ a je právne v poriadku. 
     
    Samotní manželia, ktorí poskytujú deťom opateru, kým im úrady nenájdu adoptívnych rodičov, tvrdia, že ich postoje nie sú homofóbne a riadia sa iba svojou vierou. Keď sa dočasní rodičia dozvedeli, že deti z ich opatery majú adoptovať dvaja gejovia, boli v šoku a rozhodli sa podať žiadosť o adopciu, aby sa o ne mohli starať aj naďalej ako o vlastné. 
     
    Napriek tomu, že mali manželia výborné hodnotenie od sociálky, bola im žiadosť o adopciu zamietnutá s odôvodnením, že ich odmietavý postoj voči adopcii detí homosexuálnym párom by mohol mať „nepriaznivé účinky na dlhodobý vývoj detí“. 
     
    Dočasní rodičia chceli deti adoptovať, aby mali „emocionálnu pohodu“, pretože podľa nich majú byť rodičmi otec a mama. Manželský pár uviedol, že nechce robiť žiadne ideologické rozbroje. Na otázku Sunday Times, čo by robili, keby bolo jedno z detí homosexuálom, manžel odpovedal, že by to pre nich bolo ťažké, ale vraj by sa s tým zmierili. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -