Ondřej Gregor Brzobohatý: Dobro môže zvíťaziť nad zlom, pravda nad lžou. A potom vysvetlil, že zlo a lož je Zeman

    0
    Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Ondřej Gregor Brzobohatý pred prvým kolom priamej voľby prezidenta v Česku fandil Michalovi Horáčkovi, ktorý nakoniec skončil štvrtý. Herec a spevák napísal na sociálnej sieti Facebook, že dúfal v o niečo lepší výsledok textára a antropológa Horáčka, ale aj napriek tomu ho prvé kolo priamej voľby prezidenta potešilo.

    „Súčet hlasov predovšetkým tých štyroch kandidátov, Horáčka, Hilšera, Fischera a v prvom rade Drahoša, je obrovská sila, ktorá sa momentálne javí ako pevne súdržná a zomknutá do jedného silného hlasu, čo dáva veľkú nádej na to, že druhé kolo bude s istou dávkou drámy svedectvom víťazstva dobra nad zlom. Pravdy nad lžou. Možno to znie pateticky, ale podľa mňa je momentálne pátos namieste,“ napísal.

    Miloš Zeman podľa Brzobohatého opakovane dokázal, že je klamár a dokáže si „pravdu“ upravovať podľa seba. Informácie, ktoré má, neváha použiť na podlé útoky. V roku 1995 napríklad Zeman tvrdil, že sa chystá v krajine prevrat. Dôkazy na to však nepredložil a k prevratu nedošlo. Podobné informácie vysypal z rukáva v roku 1998 a poistil si víťazstvo v predčasných voľbách.

    „Neskôr vo funkcii premiéra, aby zakryl biedne výsledky svojej vlády, obvinil ministra Josefa Zielenieca, že si za štátne peniaze kupuje priazeň skorumpovaných novinárov. Opäť to bola lož, a keď potom vyšla pravda najavo, Zeman povedal, že to nie je jeho chyba, že o tom počul od svojich podriadených. Podobne neskôr bez podložených dôkazov lživo obvinil novinára Ivana Brezinu, že ho za jeho články platí ČEZ. Ten jeho ohováranie hnal vtedy až pred ústavný súd, ktorý dal Brezinovi za pravdu,“ pripomenul Brzobohatý.

    Zdroj: Facebook/Ondřej Brzobohatý

    Zoznam Zemanových lží by bol vraj veľmi dlhý a podľa herca nemá zmysel ich všetky vymenúvať. Za oveľa dôležitejšie považuje to, aby sa českým prezidentom stal človek, ktorý nebude klamať. Nechce prezidenta, ktorý sa dopúšťa podlých útokov a uzatvára sa v bubline spolupracovníkov, ktorí ho neustále uisťujú, aký je skvelý. Chce naopak prezidenta, ktorý najvyššiemu politickému úradu v krajine vráti úroveň.

    „Pán Jiří Drahoš, v druhom kole máte môj hlas aj mojej ženy Taťány! A pevne obaja veríme a dúfame, že sa stanete naším prezidentom a prezidentom všetkých ľudí v tejto krajine, ktorí už veľmi hlasno volajú po zmene. Cítime, že tak ako nám všetkým je aj vám PRAVDA nadovšetko drahá. Napokon, determinuje to aj Vaše priezvisko,“ podotkol Brzobohatý, ktorý na záver pridal smajlíka.

    - Reklama -