Okresnému predsedovi SaS podpálili auto. Sulík: Je to výstraha mafiánov

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    “Podpálenie auta je z nášho pohľadu rituálna výstraha. Je to výstraha, ktorú využívajú mafiáni, aby verejnosti ukázali, že sú silní, že sa nezastavia pred ničím a že sú odhodlaní ísť ďalej. Vrak, ktorý zostal z osobného automobilu poslanca Raníka je snaha zastrašiť všetkých aktivistov, poslancov, aj všetkých statočných občanov, ktorí bojujú na Slovensku so zlodejmi v politike,” konštatoval Sulík.

    “Polícia skonštatovala cudzie zavinenie a začala trestné stíhanie. Vzhľadom na to, že náš člen a poslanec Lukáš Raník stojí za odhaľovaniami tunelovania mestského majetku bývalým vedením mesta, je vysoko pravdepodobné, že páchateľov treba hľadať práve v týchto súvislostiach,” uviedol.

    Podľa neho je to signál k tomu, aby sa tunelovaniu bývalým vedením mesta venovali viac a na najvyššej straníckej úrovni. Zároveň vyzval ľudí, aby sa s akýmikoľvek informáciami obrátili na políciu alebo priamo na stranu SaS. 

    “Okolo 3.00 hodiny v noci mi policajti oznámili, že mi horí auto. Keď som prišiel dole, tak bolo úplne zhorené, nefunkčné. Ide do šrotu,” opísal Raník. Domnieva sa, že príčinou bolo to, že v roku 2015 napísal blog o predraženom betónovom plote, ktorý stál 30.000 euro. Približne o pol roka to podľa neho prišiel vyšetriť Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), ktorý zverejnil protokol o tom, že bývalé vedenie nakladalo nehospodárne.

    Následne 9. januára napísal ako predseda dozornej rady Mestského športového klubu (MŠK), kde sa táto stavba realizovala, podnet na Úrad pre verejné obstarávanie, aby prišiel a obstarávanie skontroloval. Podpálené auto ho od ďalšieho vyšetrovania podľa vlastných slov neodradí, naopak mu dodáva veľa energie, aby ešte viac pracoval. 

    Primátor mesta Púchov potvrdil, že v meste nejde o prvý takýto čin – konateľovi mestského bytovému podniku, konateľovi technických služieb bolo rozbité auto a prednostke taktiež podpálili auto. “Ako primátor budem stáť za každým takýmto čestným človekom a človekom, ktorý bude chcieť mestu iba pomáhať,” uviedol, pričom má predstavu o tom, kto za činom môže stáť.

    Hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ľubomír Kudlička pre TASR potvrdil, že polícia začala trestné stíhanie. “V noci nadnes približne o 2.20 h horel v Púchove osobný automobil Peugeot 307. Škoda na vozidle je približne 2500 eur, príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia. Polícia začala trestné stíhanie voči prečinu poškodzovania cudzej veci.”

    - Reklama -