Oficiálne zatiaľ identifikovali polovicu zo štrnástich obetí útokov v Katalánsku

    0
    Zraneného muža ošetruje zdravotník po teroristickom útoku autom na ulici La Rambla v Barcelone 17. augusta 2017 (Autor: TASR/AP Photo/Oriol Duran)

    Z vyhlásení predstaviteľov iných vlád a príbuzných podľa AP vyplýva, že pri útoku v Barcelone zahynul aj ďalší taliansky občan, Američan a žena z Belgicka. Španielske médiá tiež informovali o troch usmrtených Nemcoch. Podľa vyhlásenia kanadského premiéra Justina Trudeaua je trinástou obeťou útoku v Barcelone občan Kanady, pričom ďalší štyria Kanaďania utrpeli zranenia.

    Generálne riaditeľstvo civilnej ochrany a urgentnej medicíny v Barcelone piatok večer oznámilo, že útoky v Katalánsku si popri obetiach na životoch vyžiadali celkove 126 zranených. Usmrtení alebo zranení boli ľudia pochádzajúci z 34 rôznych krajín.

    Podľa najnovšieho vyhlásenia regionálnej vlády zostávalo v piatok neskoro večer v nemocniciach 59 zranených osôb, z ktorých 15 bolo v kritickom a 25 vo vážnom stave. Hospitalizovaní boli štátni príslušníci 22 krajín vrátane 13 Francúzov, 12 Španielov a piatich Nemcov.

    - Reklama -