Odvolanie šéfa FBI nabralo poriadne obrátky: Ľudia sú rozdelení, Trump izolovaný a podráždený

    0
    Americký prezident Donald Trump (Autor: TASR)

    Prieskum verejnej mienky Gallupovho inštitútu vykonaný deň po odvolaní Comeyho ukázal, že toto rozhodnutie šéfa Bieleho domu schvaľuje 39 percent a neschvaľuje 46 percent Američanov. Pätnásť percent sa nevedelo vyjadriť.

    Podobné výsledky priniesol aj prieskum televízie NBC a denníka The Wall Street Journal uskutočnený o dva dni neskôr. Podľa tohto prieskumu odvolenie Comeyho podporuje 29 percent a nepodporuje 38 percent Američanov. Značná časť opýtaných – 32 percent – sa odmietla vyjadriť.

    Kým občania sú názorovo rozdelení, úplne jasno v tom mali tvorcovia populárneho víkendového zábavného programu SNL (Saturday Night Live) a do prezidenta, odvolania Comeyho a najmä dôvodov tohto kroku sa poriadne obuli.

    Tvorcovia programu zosmiešnili aj tím hovorcov Bieleho domu, ktorí mali tento týždeň čo robiť s vysvetľovaním viacerých a rôznych zdôvodnení odvolania zo strany svojho šéfa.

    Katastrofálne zlý týždeň

    Médiá medzitým hovoria o najväčšej chybe Donalda Trumpa a katastrofálne zlom týždni

    “Aj podľa trumpovských štandardov bolo toto divoké kolísanie, vydávanie stále sa meniacich informácií a všeobecný chaos za hranicou a vyvoláva to reálne obavy, či Trump nestráca kontrolu nad loďou,” uviedla spravodajská televízia CNN.

    Podľa zistení CNN to v Bielom dome škrípe, medzi členmi prezidentovho komunikačného tímu vládne chaos, medzi poradcami skľúčenosť a Donald Trump je podráždený a izolovaný.

    “Myslím si, že mnohí ľudia sa snažia nájsť novú dynamiku, s ktorou by vykročili do nového týždňa,” povedal pre televíziu predstaviteľ Bieleho domu, ktorý nechcel byť menovaný.

    Trump má na nadchádzajúci týždeň bohatý program. Najprv privíta vo Washingtone lídrov Saudskej Arábie, Turecka a Kolumbie, potom vystúpi na akadémii pobrežnej stráže a koncom týždňa sa vydá na svoju prvú zahraničnú cestu – do Saudskej Arábie, Izraela, Talianska a na summit NATO v Bruseli a schôdzku lídrov G7 na Sicílii.

    Popri tom sľúbil aj vymenovanie nového riaditeľa FBI.

    - Reklama -