Od štvrtka Matečná nie je mojou ministerkou! Podám na ňu trestné oznámenie, vyhlásil znechutený farmár

    0
    František Oravec (Autor: TASR)

    Ďalej povedal, že jeho právnici píšu žalobu na súd na ochranu osobnosti. Zdôraznil, že nebol obvinený z vydierania, nedovoleného ozbrojovania, nákupu nástražných výbušných systémov. “Nech ukáže ministerka obvinenie, predvolanie na moju osobu v tejto veci. Výpovede svedkov jednoznačne potvrdili, že František Oravec nič také neobjednával,” povedal farmár s tým, že od štvrtka ministerka Matečná nie je jeho ministerkou. Dodal, že zamestnáva ľudí, platí za nich odvody a má hovädzí dobytok. Zároveň skonštatoval, že Pôdohospodárska platobná agentúra dlhodobo zakrýva subvenčné podvody.

    Hovorca Iniciatívy poľnohospodárov, ktorá organizuje protest, Patrik Magdoško uviedol, že si vyžiadal rozhodnutie súdu o prípade, o ktorom tiež hovorila šéfka agrorezortu, a zvažuje v tejto súvislosti právne kroky. O prípade sa v stredu (20. 2.) večer rozprával s účastníkmi protestu v Bratislave, ktorí mu vyjadrili podporu. 

    Ministerka Matečná sa v stredu vyjadrila, že protest organizujú ľudia, ktorí sa tvária, že sú farmári, mnohí z nich však farmármi nie sú, pretože nemajú ani štvorcový meter pôdy. “Musím povedať, že nie som stotožnená s tým, že legitimizujeme ľudí, ktorí sa vyhrážali zabitím, či na iných si objednávali nástražné a výbušné systémy. Títo ľudia neprišli (na protest) kvôli farmárom, ale prišli pre osobné ciele a zastieranie niektorých faktov,” upozornila šéfka agrorezortu.

    Nespokojní farmári, lesníci a geodeti prišli na strojoch v utorok (19. 2) do Bratislavy, kde chceli hovoriť o problémoch a predostreli svoje požiadavky. Rokovanie na Úrade vlády SR sa uskutočnilo v stredu.

    - Reklama -