Od bugárovcov unikol príkaz predsedu. Za Most-Híd komunikuje o dianí v koalícii len šéf strany

    0
    Béla Bugár (MOST - HÍD) (Autor: SITA)

    Šéf Mosta údajne nariadil, aby nikto okrem neho nekomentoval dianie v koalícii. Či sa má tento príkaz vzťahovať len na médiá alebo aj na sociálne siete, ktoré politici stále častejšie používajú, nie je z krátkeho textu jasné. „Na základe požiadavky predsedu strany vás prosím o nekomentovanie súčasného diania v koalícii. Za stranu komunikuje túto záležitosť len predseda strany. Ďakujem,“ oboznamuje s opatrením členov strany a poslancov hovorca Mosta-Híd Matej Kováč.

    O ďalšom postupe majú byť poslanci a členovia strany informovaní neskôr. Topky však pripomínajú, že je otázne, či budú bugárovci nariadenie svojho šéfa aj dodržiavať. Napríklad ministerka spravodlivosti sa v nedávnom rozhovore vyjadrila, že je slobodný človek a nebude preto počúvať výzvu SNS, aby ministri nekomentovali kroky svojich kolegov z iných rezortov.

    Interné opatrenie strany Most-Híd patrí do série reakcií členov tripartity na súčasné dianie v koalícii. Týždne trvajúci škandál na ministerstve školstva okolo prerozdeľovania eurofondov na vedu a výskum zakončila výzva premiéra na odchod šéfa rezortu Petra Plavčana.

    Líder národniarov Andrej Danko (SNS) navyše vypovedal minulý týždeň koaličnú zmluvu, údajne preto, že chcel dohodnúť iné podmienky, keďže sa krajine darí, ale nič nedosiahol. Teraz zvažuje svoje ďalšie pôsobenie na politickej scéne. Na výzvu Roberta Fica, aby SNS našla nového ministra školstva, reagoval Danko slovami: „Podrazil ma.“

    Celý text nájdete TU.

     

    - Reklama -