Obrovský výprask Merkelovej od vnučky Charlieho Chaplina. Vytiahla na ňu Hitlera

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Vnučka známeho herca, režiséra a scenáristu Charlieho Chaplina Laura Chaplinová sa veľmi ostro vyjadrila na adresu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Tá sa podľa nej svojím zvolením na stíhanie komika Jana Bohrmermanna dopustila podobného prehrešku, ako bol appeasement (ustupovanie agresorovi – pozn . redakcie) voči nacistickému Nemecku.

    Pripomenula pritom film Veľký diktátor, v ktorom jej dedko Charlie Chaplin stvárnil ústrednú úlohu Adolfa Hitlera. Vtedy totiž nacistické Nemecko hrozilo USA, že na nich pre tento film uvalí sankcie, čo viedlo k tomu, že USA bránili Chaplinovi v realizácii filmu. Robiť si srandu z Hitlera neprichádzalo do úvahy.

    „Ak by ste aplikovali rozhodnutie súčasnej nemeckej vlády na vtedajšiu situáciu, Charlie Chaplin by nikdy Veľkého diktátora nenakrútil, lebo by stále stál pred súdom,“ uviedla Chaplinová.

    Sám autor básne, ktorá je predmetom sporu, Jan Bohrmermann, sa na Facebooku vyjadril, že všetci tí, ktorí nie sú prezident Erdogan, mu prejavili obrovskú podporu.

    Všetko sa začalo vo chvíli, keď Bohmermann predniesol svoju pieseň na kanáli ZDF, kde prezidenta Erdogana označil za zoofila, ktorý neuznáva ľudské práva. Odvtedy tlačí Erdogan na nemeckú vládu, aby proti komikovi zakročila.

    Merkelová teraz čelí veľkej kritike za to, že Erdoganovi vyhovela a dala súhlas, aby Bohmermanna stíhali. Uviedla však, že neprislúcha nemeckej vláde hodnotiť, či Bohmermann prekročil zákon, alebo nie. To vraj zostáva na súdoch.

    Pôvodný článok v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -