Obete krvavých útokov v Španielsku sú z 34 krajín. Medzi zabitými sú aj dvaja Taliani, jeden z nich chránil svoje deti vlastným telom

    0
    Policajný dôstojník pred uzatvorenou ulicou La Rambla v Barcelone (Autor: TASR)

    Predstaviteľ talianskeho ministerstva zahraničných vecí medzitým informoval, že medzi 13 ľuďmi zabitými pri štvrtkovom teroristickom útoku v centre španielskej Barcelony sa nachádzajú aj dvaja Taliani.

    “Máme spoľahlivo potvrdené dve talianske obete na životoch,” povedal novinárom šéf krízového útvaru na ministerstve Stefano Verrecchia. Dodal, že medzi ďalšími zranenými pri útoku bielou dodávkou na turistov na obľúbenej barcelonskej promenáde Las Ramblas sú traja Taliani.

    Verrecchia neposkytol mená zabitých Talianov, ale smrť 35-ročného Bruna Gulottu už skôr oznámil jeho zamestnávateľ z firmy Tom's Hardware Italia zameriavajúcej sa na počítačové softvéry. Spoločnosť na svojej stránke na Facebooku uviedla, že žiali za svojím kolegom.

    Gulotta bol v Španielsku na dovolenke s partnerkou a ich dvoma deťmi, šesťročným synom a sedemmesačnou dcérou. Práve kráčali po barcelonskom bulvári Las Ramblas, keď sa zrazu objavila dodávka a Gulotta si kľakol na zem, aby ochránil deti pred útokom. O tomto mužovom správaní povedala jeho partnerka zamestnávateľovi – šéfovi firmy Pinovi Brunovi. Napísal to dnes portál denníka Guardian.

    Dnes sa počet obetí na životoch pri útokoch v Katalánsku – v Barcelone a prímorskom letovisku Cambrils – zvýšil z 13 na 14 po úmrtí ženy, ktorá podľahla zraneniam po náraze auta v Cambrilse juhozápadne od Barcelony. Zranených je vyše 100 ďalších osôb.

    - Reklama -