Občania vo veľkom podporujú organizátorov protestov. Za 36 hodín im poslali obrovský balík peňazí

    0
    Zástupcovia z iniciatívy Za slušné Slovensko Karolína Farská, Peter Nagy a Juraj Šeliga (Autor: TASR)

    „Už niet pochýb, kto platí Za slušné Slovensko. Platíte nás naozaj iba vy,“ napísali organizátori protestov na Facebooku. V ňom zverejnili, že od prepuknutia informácie o vypočúvaní organizátorov vyšetrovateľom NAKA im ľudia poslali na transparentný účet vyše 50-tisíc eur počas 36 hodín. „Neskutočne si vašu podporu vážime,“ dodali.

    Ľudia iniciatíve poslali rôzne sumy peňazí s rôznymi odkazmi, ktoré dali do popisov. Na transparentnom účte sa nachádza napríklad: Ďakujem, že robíte Slovensko lepšou krajinou, Nie som Soros, ale slušný občan Slovenska, Sme s vami či Nevzdávame sa, pravda zvíťazí.

    Vypočúvanie

    V utorok 13. novembra vyšla informácia, že vyšetrovateľ finančnej jednotky NAKA Peter Jakubík vypočúva viacerých ľudí z iniciatívy Za slušné Slovensko. Konal tak na základe anonymného oznámenia, v ktorom sa uvádza, že organizovali štátny prevrat a platí ich finančník George Soros. „Vyšetrovateľ nám povedal, že on by to hodil do koša, ale na príkaz riaditeľa NAKA Petra Hraška musí konať. Považujem to za šikanu a to som uviedol aj do zápisnice,“ povedal po výsluchu Juraj Šeliga. Rovnako od nich žiadal výpisy súkromných účtov a zaujímalo ho, či sú ochotní poskytnúť ich dobrovoľne. Začiatkom týždňa bývalý premiér Robert Fico zdieľal rozhovor pre český týždenník Echo, ktorý médiu poskytol ešte v polovici októbra. V ňom sa vyjadril aj na adresu iniciatívy Za slušné Slovensko.

    „Dnes už vieme, že organizátori protestov po vražde Jána Kuciaka boli z organizácií, ktoré platil George Soros. My dobre vieme, kto sa s nimi stretával a akú rolu v tom čase zohrával. Všetko pôjde von, až bude jasné, kto si objednal vraždu. Potom bude treba postaviť slovenskú verejnosť pred zásadné otázky. Akú úlohu v tom pokuse o zmenu mocenských pomerov zohral prezident Andrej Kiska? Akú rolu zohrali médiá? Akú zohral neziskový sektor financovaný zo zahraničia,“ konštatoval.

    - Reklama -