Obamov skrytý odkaz pre Trumpa v rozhovore s princom Harrym: Ľudia vo vedúcich pozíciách by mali zvažovať, čo uverejnia na sociálnych sieťach, pretože skresľujú

    0

    Obama však priamo nespomenul meno svojho nástupcu Donalda Trumpa, ktorého aktivita na sociálnej sieti Twitter sa zdá byť stredobodom jeho úradovania.

    “Všetci, ktorí zastávame vedúce pozície, si musíme nájsť nejaký spôsob na to, ako fungovať v spoločnom priestore na internete,” objasnil bývalý americký prezident. “Jedným z nebezpečenstiev internetu je, že ľudia môžu žiť v úplne inej realite. Môžu byť zamotaní v informáciách, ktoré len posilňujú ich súčasné predsudky,” vysvetlil Obama v rozhovore s britským princom, ktorý si v rozhlasovej stanici vyskúšal úlohu redaktora.

    Rozhovor nahrávaný už v septembri tohto roku bol Obamovým prvým po odovzdaní úradu svojmu následníkovi.

    Trumpov predchodca princovi povedal, že napriek množstvu nedokončenej práce sa pri odchode z Bieleho domu cítil vyrovnaný.

    To, že si sám môže vytvoriť svoj vlastný program a má čas porozprávať sa s manželkou Michelle, je pre bývalého amerického prezidenta podľa jeho slov “naozaj oslobodzujúce”.

    “Práca samotná mi chýba, pretože bola fascinujúca,” vyhlásil Obama po ôsmich rokoch v Oválnej pracovni a spresnil, že na svoje reformy v oblasti zdravotníctva je najviac hrdý.

    - Reklama -