Obama urobil niečo dosiaľ nevídané. Na federálneho sudcu navrhol moslima

    0

    Abid Riaz Qureshi je washingtonský právnik, ktorý sa špecializuje na prípady z oblasti porušovania zdravotnej starostlivosti a podvodov s cennými papiermi, ale jeho pozornosti neuniknú ani zákony na ochranu proti nepravdivým tvrdeniam. Abid Riaz Qureshi vyštudoval právo na Harvarde.

    „Som presvedčený, že bude slúžiť americkému ľudu s neochvejnou snahou dosiahnuť spravodlivosť,“ povedal Obama k nominácii. Zatiaľ však nie je isté, či sa Qureshi stane federálnym sudcom. Jeho nomináciu musí totiž schváliť aj Senát Spojených štátov.

    Moslimská komunita nad Obamovým krokom jasá. Ide vraj o jasné gesto, v ktorom sa ukazuje, že pán Qureshi sa môže zaradiť do skupiny státisícov amerických moslimov, ktorí slúžia svojmu národu a spoluobčanom. Bude to zároveň ďalší dôkaz toho, že americká spoločnosť je jednotná vo svojej rozmanitosti, že sa darí integrácii do spoločnosti.

    Nomináciu moslimského sudcu komentoval aj republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump. Vyjadril obavy, že takýto sudca by mohol byť voči nemu nespravodlivý.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -