O tom, že slovenský daňovník má k islamským zabijakom celkom blízko

    0

    „Islamistickí zabijaci pobehujúci po púšťach Blízkeho východu a dávkou zo samopalu kropiaci všetko živé, čo sa kde pohne, sú pre slovenského daňovníka pomerne vzdialenou hrozbou,“ začína svoj komentár pre aktuality.sk Peter Kremský. Ako ďalej priznáva, trochu nás vystrašili zástupy imigrantov, ktoré utekali pred Daešom a tiahli sa len pár kilomentrov od našich južných hraníc.

    „A teraz zrazu správa, že Sýrčan zo Slovenska posiela Islamskému štátu peniaze, ktoré vydojil z tunajšieho štátneho rozpočtu. Cez falošné nadmerné odpočty DPH. Nie raz a nie dvakrát. Roky dozadu,“ uvádza. Všetko však treba uviesť na pravú mieru. Ako Kremský napísal, žiadny Sýrčan nemôže len tak prísť na Slovensko a založiť si tu firmu a ešte k tomu dépeháčkovú. Na Slovensku žije veľa Sýrčanov ešte z čias, keď u nás študovali. Niektorí prišli v 90. rokoch, lebo naše univerzity boli v porovnaní so západnými lacnejšie.

    „Niektorí z nich majú skvelé kontakty na najvyššie poschodia slovenskej politiky. Ak teda takýto podvodný kanál vznikol, zrejme využil pomoc miestnych, roky etablovaných krajanov alebo miestnych úradníkov a politikov. Najskôr aj, aj. Ani jedno, ani druhé pritom nebolo zadarmo,“ myslí si.

    Ako ďalej píše, dépeháčkový biznis bol vždy na Slovensku hlavnou doménou mafie. „Doviezť niečo, potom to pár mesiacov skladovať a medzitým aj desaťkrát akože vyviezť, poposielať faktúry a zinkasovať vratky DPH, k tomu hocikoho nepustili,“ vysvetľuje.

    Lenže štát zaviedol elektronický kontrolný výkaz DPH a odvtedy má presný prehľad o všetkých obchodoch v konkrétnej firme. A tak, keď príde žiadosť o nadmerný odpočet, tak si štát vie overiť, či daná firma niekedy dáku DPH odviedla. Kontrola z daňových úradov sa presunula do centra v našom hlavnom meste.

    „Odvtedy je tento bazén už iba pre veľké ryby. Ak štát niekomu DPH neoprávnene vráti, nemôže to byť o tom, že by mal medzery v systéme. Skôr o tom, že je nedôsledný v kontrole alebo… že je to náš človek ako Bašternák. Asi tie peniaze potrebuje viac ako učitelia, sestričky a invalidi,“ pokračuje vo svojom komentári.

    Viniť by sme preto podľa Kremského nemali ani migrantov, Merkelovú či predavačov kebabu. Ako uviedol, za to, „čo štátna tajomníčka ministerstva financií nenápadne vyzradila cez víkend na konferencii, si môžeme celkom sami“.

    Ročne štát vyberie na DPH päť miliárd eur namiesto sedem, dve mu uniknú. Ako Kremský píše, za takú sumu sa dá kúpiť veľa drahých áut, jácht či haciend. To, že časť našich peňazí smeruje na Blízky východ, je novinka. „Takú blízkosť tunajších špekulantov a svetových teroristov sme nepredpokladali ani v najdivokejšom sne.“

    Ako sám hovorí, veľké peniaze dokážu veľké veci, a to spojiť aj to, čo sa spojiť nedá. „V biznise aj v politike. Možno aj to je dôvod, prečo sa na Slovensku mnohí vyhýbajú hlasovaniu vo voľbách aj plateniu daní. Človek nikdy nevie, kde jeho hlas a peniaze skončia,“ uzatvára.

    Autor: luc

    - Reklama -