O tisíckach Slovákov v uliciach píšu aj v cudzine. Pochod proti korupcii si všimli aj tie najväčšie zahraničné médiá

    0
    Na snímke účastníci protestu proti korupcii na Námestí SNP v Bratislave (Autor: TASR)
    Na jednej strane Reuters konštatuje, že slovenská ekonomika od vstupu do EÚ vzrástla a rovnako sa zvýšila aj životná úroveň. Na druhej strane však dodáva, že mnohí Slováci majú pocit, že „ich krajina zaostáva za západnou Európou v boji proti korupcii“. Agentúra pripomína, že aj naši susedia v Maďarsku zažili v uplynulých mesiacoch protivládne demonštrácie, podobne ako aj Rumuni. 
     
    Utorkový pochod z Hviezdoslavovho námestia na Námestie SNP v Bratislave organizovaný študentmi stredných škôl popísala svetová spravodajská agentúra ako „najväčší od roku 2012, keď sa Fico ujal moci“. 
     
    Reuters pripomína, že Slovensko sa v rebríčku Transparency International z roku 2016 umiestnilo na 54. mieste zo 176 krajín, v ktorých TI monitoruje korupciu. Agentúrnu správu prevzali viaceré zahraničné médiá. 
     
    O bratislavskom proteste proti korupcii z 18. apríla sa zmieňuje aj Radoslav Tomek v článku pre portál Bloomberg, ktorý opisuje akciu mladých občianskych aktivistov ako „najväčšiu demonštráciu v krajine za uplynulú dekádu“. Podľa Tomeka je protest „ozvenou silnejúcich nepokojov naprieč východnou časťou EÚ“. 
     
    - Reklama -