Novozvolení poslanci majú zrejme problém. Sedieť vedľa kotlebovcov im príliš po chuti nie je

    0
    Martin Poliačik, poslanec za stranu Sloboda a Solidarita, Lucia Žitňanská z Most-Híd a Daniel Lipšic (NOVA) (Autor: SITA)

    Denník N priniesol prvé dojmy niektorých poslancov z ich nových kolegov zo strany ĽS NS. Poslanec SaS Martin Poliačik neskrýva zdesenie: „Je to, ako keď vojdete do zlej krčmy a je tam nejaký zazerajúci ujo.“ Konkrétne sa vyjadril aj na adresu 22-ročného Milana Mazureka, ktorý má do parlamentu nastúpiť za LS NS namiesto Andreja Medveckého za rasovo motivované ťažké ublíženie na zdraví. „Keď som videl to hovädo na železničnej stanici, ako hulákal, tak čo s takým človekom,” hovorí Poliačik o Mazurekovi, ktorý pôsobí skôr ako vyhadzovač z nočného klubu než ako zástupca voličov.

    Lucia Žitňanská zo strany Most-Híd sa radšej priamemu kontaktu s poslancami ĽS NS radšej vyhla. Podľa Veroniky Remišovej zasa ĽS NS napĺňa viaceré znaky fašistických a extrémistických hnutí. Podpredseda Siete Andrej Hrnčiar varuje pred martirizáciou Kotlebu. Podľa jeho názoru, ak sa stane Kotleba „izolovaným mučeníkom“ v parlamente, môže mu to ešte viac mobilizovať a radikalizovať volebnú základňu. Zasadací poriadok parlamentu sa počas volebného obdobia nemení a povráva sa, že vedľa kotlebovcov chce sedieť len málokto.

    Pre Kotlebu nebude skúsenosť s ostrakizáciou jeho osoby nová. Do sýtosti si jej užíva v súčasnosti od poslancov banskobystrického krajského zastupiteľstva, pričom s nimi banskobystrický župan pravidelne vedie rôzne žabomyšie vojny. Na ním vyhlásenom výjazdovom rokovaní v Závadke nad Hronom sa poslanci  jednoducho neukázali, Kotleba zas nepodpisuje niektoré rozhodnutia banskobystrického krajského zastupiteľstva. Šéfka banskobystrického poslaneckého klubu Smer Ľubica Laššáková odporúča poslancom NR SR, aby sa ku Kotlebovi správali s obrovskou rezervou.

     

    - Reklama -