Nová vláda nedostane dôveru hnutia. OĽaNO je nespokojné najmä s ministrami za SNS

    0
    Veronika Remišová a Igor Matovič z hnutia OĽaNO (Autor: ReproFoto: Facebook/OĽaNO)

    “Vláda, ktorú na príkaz Roberta Fica zostavil Peter Pellegrini, nebude mať v parlamente dôveru hnutia OĽaNO a neposunie Slovensko dopredu,” uviedli lídri OĽaNO Igor Matovič a Veronika Remišová.

    Zdôrazňujú, že výmena Roberta Kaliňáka za Tomáša Druckera na poste ministra vnútra nezabezpečí nezávislé vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. “Takisto sa takouto zmenou nezabezpečí ani nezávislé vyšetrenie káuz spájaných so stranou Smer, o ktorých zavraždený novinár písal,” tvrdí OĽaNO.

    V rezorte vnútra podľa nich treba urobiť zásadné zmeny aj personálne výmeny. OĽaNO vyzýva na výmenu policajného prezidenta Tibora Gašpara a očistu polície.

    Vedenie Policajného zboru SR by sa malo meniť. V príhovore po vymenovaní vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) to povedal prezident SR Andrej Kiska s tým, že na potrebe zmien v policajnom vedení sa zhodol s novým ministrom vnútra Tomášom Druckerom (nominant Smeru-SD). Drucker potvrdil, že sa chce s Gašparom stretnúť v čo najkratšom čase. Zatiaľ nevie, koho odvolá a koho ponechá vo funkcii.

    OĽaNO prekážajú v novej vláde viaceré nominácie. “Na svojich postoch ostali ministri, ktorí dlhodobo nedosahujú dobré výsledky,” uviedlo hnutie, pričom poukazuje na ministerku školstva Martinu Lubyovú (nom. SNS), šéfku agrorezortu Gabrielu Matečnú (nom. SNS) či ministra obrany Petra Gajdoša (SNS).

    - Reklama -