Nová nemocnica v Bratislave. V hre sú až tri lokality. Ako to vidí minister zdravotníctva?

    0
    Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Autor: SITA)

    Plánovanú bratislavskú nemocnicu čaká zrejme svetlá budúcnosť. Projekt za približne dvesto miliónov eur rozbehla ešte exministerka Zuzana Zvolenská pred dva a pol rokom. V tom čase ešte na podporu výstavby hľadali súkromného investora. „Myslím si, že je nejaká zhoda na ministerstve financií aj u nás, že v súčasnosti je efektívnejšie využitie peňazí z rozpočtu na dostavbu novej nemocnice,“ prezradil minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

    Vláda sľúbila, že nemocnica by mala pre Bratislavčanov vyrásť do štyroch rokov. Pre nemocnicu pôvodne vybrali Patrónku, tá sa ale stala stredobodom kritiky aj zo strany architektky mesta. Do hry sa teda vrátila lokalita v Rázsochách, kde sa už jedna nemocnica v minulosti stavať začala. Okrem nej sa začalo hovoriť aj o Ružinove.

    „Zohľadňujeme, samozrejme, aj geografickú dostupnosť, územné určenie miesta. To sú všetko veci, ktoré potrebujeme zobrať do úvahy. To isté, či dokážeme za behu napríklad v Ružinove stavať. Toto všetko je odo mňa v súčasnosti žiadané, aby som na to dal odpovede,“ hovorí Drucker. O problematike informoval portál Aktuality.sk.

    - Reklama -