Nitky od Bašternáka sa ťahajú nielen Kaliňákovi. Prepojenie na podnikateľa má ja Glváč

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: SITA)
    Podľa Nového Času plánuje spoločnosť KLM Group postaviť obytný dom v širšom centre Bratislavy. Má ísť o 6-podlažnú stavbu s 88 bytmi. Na tom by nebolo nič zvláštne, ale podľa Času je jedným zo spoločníkov v KLM Group aj Ladislav Bašternák. 
     
    Spolu s podnikateľom, spájaným s miliónovými únikmi DPH, figurujú v spomínanej firme aj Marek Turčan a Ľubomír Múčka. Obaja menovaní sú podľa Nového Času dobre známe postavy z viacerých káuz spájaných so stranou Smer. Turčan je bývalým obchodným partnerom ministra Kaliňáka a okrem toho býva v Bašternákovom komplexe Bonaparte. 
     
    Ďalší zo spoločníkov vo firme KLM Group Ľubomír Múčka zase roky pracoval pre podpredsedu parlamentu Martina Glváča. Meno Ľubomír Múčka sa objavilo v médiách, keď sa jeho firma údajne až príliš lacno dostala k pozemkom v Čiernej Vode. 
     
    Bašternákove firmy boli podľa poslanca Jozefa Rajtára za 8 rokov v strate viac ako 30 miliónov eur. „Odkiaľ mal teda 12 miliónov eur v hotovosti?“ pýtal sa Rajtár z SaS. Bašternák totiž údajne kúpil 7 bytov v komplexe Bonaparte za 12 miliónov eur v hotovosti a potom si nárokoval vrátenie dvoch miliónov na dani. To finančná správa preverovala ako podvod, ale Kaliňákovo ministerstvo vnútra celú vec stoplo s tým, že sa skutok nestal. Vyšetrovanie obnovili, až keď sa kauza prevalila v médiách. 
     
    - Reklama -