Nigel Farage: Juncker je úplný idiot. Idiot, inak ho ani nazvať nemôžem

    0
    Jean-Claude Juncker (Autor: TASR)

    Jean-Claude Juncker sa pred pár dňami obul do Donalda Trumpa za jeho neskrývanú radosť nad brexitom a jeho výzvu, aby Veľkú Britániu nasledovali aj ďalšie členské štáty EÚ. Šéf Európskej komisie odkázal americkému prezidentovi, aby sa staral sám o seba a neplietol sa do záležitostí Európskej únie. „Ak v tom bude pokračovať, tak ja osobne začnem podporovať nezávislosť Ohia a Texasu,“ uviedol nahnevaný Juncker.

    Zatiaľ čo od kolegov v Bruseli zožal Juncker za svoje ostré slová iste potlesk, niekdajší šéf euroskeptickej UKIP Nigel Farage ho za ne poriadne zvozil. „Juncker je úplný idiot a Európska únia stratila svoju dôveryhodnosť. Ako vôbec môže porovnávať Spojené štáty s ich spoločnou kultúrou a jazykom so ,Spojenými štátmi európskymi‘, ktoré chcú on a jeho kolegovia vybudovať a nanútiť ostatným národom?“ konštatoval Farage pre Fox News.

    „Brexit sa skrátka udial a Trump ho podporoval. A teraz tento idiot, ktorého ani nemôžem nazvať inými slovami, tvrdí, že bude podporovať samostatnosť Ohia. Myslím si, že tým Juncker v Spojených štátoch skončil. Urobil zo seba skutočne neuveriteľného hlupáka. On zjavne nechápe rozdiel medzi projektom, ktorý bol vytvorený dobrovoľne, a projektom, ktorý je diktovaný zhora. Ak má byť toto podľa Junckera diplomacia, tak by sa mal nad sebou zamyslieť,“ dodal Farage.

    Servítku pred ústa si nedávala ani britská konzervatívna novinárka Katie Hopkinsová, ktorá sa často kriticky vyjadruje k ideológii multikulturalizmu a moslimským prisťahovalcom. Do šéfa Európskej komisie sa však Hopkinsová pustila pre jeho údajné vyhrážky Veľkej Británii pred začatím rozhovorov o odchode krajiny z EÚ. „Mali by sme byť tvrdí a rozhodne neplatiť žiadne peniaze ešte predtým, než zistíme, ako bude vyzerať budúca vzájomná zmluva,“ podotkla.

    „Európska únia by si mala konečne uvedomiť, že my skrátka odchádzame. Ak ste si, pán Juncker, nevšimli, my sme zabuchli dvere. Takže teraz hovoríte len do zatvorených dverí,“ uviedla Hopkinsová, čím reagovala na požiadavku Bruselu, aby Veľká Británia zaplatila 52 miliárd eur za údajne neuhradené záväzky a Španielsko mohlo vetovať akúkoľvek budúcu dohodu medzi Londýnom a Bruselom. „Chcete sa nám vyhrážať, Juncker? Myslíte si, že vám spadne do lona Gibraltár?“ uzemnila britská novinárka šéfa Európskej komisie.

    - Reklama -