Niekto ich manipuluje a oni sú len nasadení, tvrdí analytik o protestujúcich študentoch. Jeden z nich priznal, že argumenty nemá z vlastnej hlavy

    0
    Na snímke účastníci protestu proti korupcii v Košiciach (Autor: TASR)

    Policajný prezident Tibor Gašpar pozval mladých organizátorov protestov na diskusiu. Tí však stretnutie s ním na prezídiu odmietli, pretože chceli debatu moderovanú novinárom na pôde školy. Podľa jedného z organizátorov Dávida Straku sa Gašpar verejnej diskusie bojí. Sám vraj nemal problém ísť na prezídium, presvedčili ho iní. „Ťažko sa mi to argumentuje, keď to nie je z mojej hlavy,“ povedal pre denník Plus JEDEN DEŇ.

    Organizátori pochodov odmietli aj stretnutie s premiérom Robertom Ficom na pôde školy, aby sa nezneužila na politické účely. „Napriek tomu, že študenti neprijali pozvanie policajného prezidenta na diskusiu a nechceli sa zúčastniť ani na prednáške predsedu vlády v ich škole, premiér Robert Fico je pripravený vytvoriť priestor na dialóg,“ uviedla pre Plus JEDEN DEŇ hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová.

    Protikorupčný pochod spustili študenti Dávid Straka a Karolína Farská. Protestujúci žiadajú odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, policajného prezidenta Tibora Gašpara aj špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a vyšetrenie káuz.

    Viac sme o tom písali TU.

    Tým, že s policajným prezidentom nechcú hovoriť priamo, ale prostredníctvom novinára, tak priznávajú nekompetentnosť. Ale potom nie sú ani kompetentní organizovať demonštrácie. Tak nech si vyberú,“ komentoval situáciu pre pluska.sk politický analytik Ján Baránek.

    Podľa neho nemôžu mať požiadavky, a keď ich zavolajú na diskusiu, trvať na novinárovi. „Keď to nie je z jeho hlavy, tak priznal, že ich niekto manipuluje a oni sú len nasadení. Bolo by poctivé, keby ten, kto im radí, vyšiel do popredia a ujal sa iniciatívy,“ dodal analytik.

    - Reklama -