Nie som vlastníkom Váhostavu, ani som nikdy nebol, povedal Široký minulý rok. Teraz je však všetko inak

    0
    Ilustračné foto: Váhostav (Autor: SITA)

    V minulosti vlastníctvo spoločnosti odmietal a nefiguroval ani v registri konečných užívateľov výhod. Ako upozornil Denník N, pôvodne v ňom Váhostav zverejnil len troch členov štatutárneho orgánu. “Nie som vlastníkom Váhostavu, ani som nikdy nebol,” povedal Široký vlani v apríli na súde s denníkom.

    “Tieto dve skutočnosti nie sú rozpore. V čase, keď pán Široký dal vyhlásenie, bolo pravdivé a vplyv vo Váhostave získal neskôr,” reagoval hovorca stavebnej spoločnosti Tomáš Halán.

    ÚVO potvrdil, že vo veci zverejnených konečných užívateľov výhod vydal pri Váhostave rozhodnutie. Podľa SME a Denníka N mal dostať aj pokutu. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, podrobnosti vrátane výšky pokuty preto nie sú známe. Podľa zákona môže pokuta v takýchto prípadoch dosiahnuť 10.000 až 1 milión eur.

    “Je zarážajúce, že z takej inštitúcie, ako je ÚVO, sa informácia o uložení pokuty, ktorá nie je zatiaľ nikde zverejnená, dostane skôr k novinárom ako k samotným účastníkom konania. Rozhodnutie ÚVO nebolo Váhostavu do dnešného dňa doručené a spoločnosť si počká na jeho doručenie. Po vyhodnotení rozhodnutia podnikne prípadné ďalšie kroky,” cituje Denník N Halána.

    - Reklama -