Nie som populista, som pragmatik, bránil sa v CNN Andrej Babiš. Potom vyslal varovanie pred nelegálnou migráciou

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Niektorí síce Andreja Babiša prirovnávajú k prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ale on toto prirovnanie odmieta s tým, že nie je populista. „Ja som pragmatik, s prezidentom Trumpom máme spoločné len to, že sme podnikatelia a vzali sme si české ženy, to je všetko,“ povedal a doplnil, že sa v roku 2015 stretol s Michaelom Bloombergom a mali by ho skôr porovnávať s ním.

    Potom sa moderátorka Babiša opýtala na to, čo si predseda hnutia ANO myslí o rezignáciách a záležitostiach, ktoré sa dejú vnútri vlády Theresy Mayovej vo Veľkej Británii na základe brexitu. „Myslím si, že brexit je negatívny fenomén pre EÚ a Európu. Európa by sa mala zamyslieť nad tým, prečo k tomu došlo,“ odpovedal Babiš a dodal, že to bude mať veľký negatívny dosah.

    Zdroj: CNN

    Podľa Babiša je teda nutné zamyslieť sa nad reformami v Európe, pretože starý kontinet čelí dvom veľkým výzvam, ktorými sú nelegálna migrácia a terorizmus.

    Babiš nezabudol pripomenúť, že vždy kritizoval nezákonnú migráciu. „Sú tisícky nelegálnych imigrantov, ktorí prichádzajú zo severnej Afriky do južného Talianska, čo je výsledok konania prevádzačov, ktorí im sľubujú lepší život v Európe,“ spresnil s tým, že toto treba vyriešiť a ľuďom, ktorí migrujú, by sme mali pomôcť priamo v krajine ich pôvodu, aby tam zostali. Európa podľa Babiša nemôže byť jediným kontinentom, ktorý prijíma tisíce nelegálnych migrantov.

    Andrej Babiš ďalej v rozhovore zdôraznil, že je skutočne proeurópsky a Európa je podľa neho výborným projektom. „Zaistila nám mier, bezpečnosť, musíme bojovať za slobodu Európy, za slobodu pohybu ľudí, služieb, kapitálu,“ uzavrel predseda hnutia ANO s tým, že teraz sa počká na výsledok koaličného rokovania v Nemecku a potom by Česká republika mohla navrhnúť niektoré reformy.

    autor: dah

    - Reklama -