Nie komunistickým “mlátičkám”. Česi protestovali

    0
    Česká vlajka (Autor: SITA)

    Ako informoval spravodajský portál Novinky.cz, pražská polícia odmietla uviesť, koľko ľudí prišlo na Václavské námestie. Podľa neoficiálnych informácií sa na mieste zhromaždilo k 19.00 h približne 10.000 ľudí, ďalší však stále prichádzali. V menších mestách sa na demonštráciách podľa reportérov denníka Právo zišli odhadom tisíce ľudí, no napríklad v Zlíne ich boli rádovo len stovky.

    Ondráček to, že bil bezbranných ľudí neľutuje a za tentočin sa ani neospravedlnil. Napriek tomu ho v piatok do čela komisie zvolilo 79 zo 155 prítomných poslancov, píše server iDNES.cz.

    O jeho odvolaní by sa v českej Poslaneckej snemovni mohlo hlasovať už v utorok. Odvolanie navrhne Občianska demokratická strana (ODS). Na demonštrácii v Brne to povedal predseda občianskych demokratov Petr Fiala.

    Nad hlavami protestujúcich sa objavili aj transparenty s nápismi “Stop komunistom Babiš Zeman Ondráček” a ľudia kričali “Bureša do koša!” Pod krycím menom Bureš bývalá Štátna bezpečnosť evidovala súčasného premiéra v demisii a šéfa ANO Andreja Babiša, ktorý odmieta, že by spoluprácu s ŠtB podpísal. 

    Česi protestovali proti zvoleniu Ondráčka v jedenástich mestách. Na Václavskom námestí v Prahe sa začali zhromažďovať už okolo 17.00 h a podpisovali petíciu proti Ondráčkovi.

    - Reklama -