Nicholsonová vyrukovala na Danka s podozrením z korupcie. Teraz sa ku kauze vyjadrila polícia. Budete naozaj prekvapení

    0
    Lucia Nicholsonová (Autor: TASR)

    “Polícia pri odhaľovaní a vyšetrovaní trestnej činnosti okrem trestného konania vykonáva aj operatívno-pátraciu činnosť, do ktorej patrí aj kriminálne spravodajstvo. Každá informácia získaná touto činnosťou sa vždy preveruje v súlade so zákonom, a to najmä z dôvodu ich nízkej vierohodnosti a pravdivosti obsahu. To je aj dôvod ich nepoužiteľnosti v trestnom konaní. Až na základe ich preverenia sa rozhoduje o ďalšom postupe. V prípade nepotvrdenia ich obsahu sa konanie ukončuje. V opačnom prípade sa vec postúpi na trestné konanie,” uvádza sa v stanovisku uvedeného oddelenia Prezídia PZ SR.

    “Nad rámec poskytnutých informácií môžeme uviesť, že polícia k osobe predsedu NR SR Andreja Danka nevedie a ani v minulosti neviedla trestné konanie pre podozrenie z akéhokoľvek trestného činu,” píše sa ďalej v stanovisku.

    “Každá osoba, ktorá takouto listinou disponuje, ju nesmie šíriť a je povinná odovzdať ju ihneď orgánom činným v trestnom konaní, lebo sa sama vystavuje možnosti trestného stíhania,” uvádza sa na záver. 

    Podpredsedníčka NR SR Ďuriš-Nicholsonová vo štvrtok 7. septembra dostala podľa vlastných slov do poštovej schránky papier s utajenou kriminálnou informáciou z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z augusta minulého roka.

    “Podľa kriminálnej informácie by mal byť predseda parlamentu Andrej Danko zapletený do korupčného škandálu v súvislosti s eurofondmi pod ministerstvom školstva,” uviedla poslankyňa.

    Ide podľa nej o informáciu zo zdroja, ktorý polícia vyhodnotila najvyšším stupňom dôveryhodnosti. Je však v utajovanom režime, a preto z nej nemôže čítať. Poslankyňa to povedala vo štvrtok v parlamente počas mimoriadnej schôdze venovanej návrhu na odvolanie ministra práce Jána Richtera (Smer-SD).

    - Reklama -