Nicholsonová sa obula do Fica. Toto je podľa nej dôvod, prečo premiér ruší amnestie

    0
    Lucia Nicholsonová (Autor: SITA)

    “Dve tretiny občanov si želajú zrušenie amnestií a je jedno, čím je to spôsobené. Ale je to tak. A to je jediný dôvod, prečo sa Fico tvári, že chce amnestie zrušiť. Je normálne, aby sa spamätal po desiatich rokoch, kedy tvrdil, že amnestie sú nezrušiteľné, a dnes predkladá návrh na ich zrušenie?” pýtala sa Ďuriš Nicholsonová.

    Za premiérovým postojom preto vidí populizmus. “Je to jeden veľký oklam, ktorý súvisí jedine s tým, že to chcú dve tretiny občanov a Smeru-SD klesajú preferencie. Robert Fico potrebuje vstúpiť do dejín, že jeho návrh bol úspešný a amnestie sa zrušili. My ostatní sme tu len v úlohe štatistov. Tvárou zrušenia amnestií nebude Ján Budaj (OĽaNO-NOVA), ale Robert Fico,” odkázala.

    Opozičná poslankyňa zdôraznila, že z piatich opozičných pripomienok ku koaličnému návrhu vládne strany zrejme vyhovejú len dvom. Prvou je, aby sa koalícia a opozícia spolu dohodli, kto bude v tejto veci zastupovať parlament pred Ústavným súdom. Druhou pripomienkou, ktorá by mohla prejsť, je zábezpeka, že nebude možné brať amnestované skutky ako premlčané. “Mám preto obrovský problém za to zahlasovať. Ja sa chcem podpísať pod skutočné zrušenie amnestií a nechcem byť hrobárom týchto snáh,” dodala.

    Na kritické slová Ďuriš Nicholsonovej nikto zo zástupcov koalície nereagoval.

    - Reklama -