Nicholsonová ako prezidentka? Nebýva v Poprade a Kisku prevyšuje, posmieva sa Blaha. Nechajte to na nás, zaznieva z SaS

    0
    Podpredsedníčka NR SR a poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová (Autor: df)

    „Ak by nekandidoval pán Kiska, ktorý postavil latku vysoko a pre každého ho bude ťažké nahradiť, a ja by som bola oslovená opozičnými stranami, postavila by som sa k tomu čelom. Nie je to vec, ktorá sa odmieta,“ odpovedala počas rozhovoru Denníka N Ďuriš Nicholsonová na otázku, či by si vedela predstaviť svoju kandidatúru na prezidentku. „Viem si predstaviť, že by sa mohla o post prezidenta uchádzať aj žena,“ uviedla tiež Nicholsonová s tým, že úspechom bola už kandidatúra Ivety Radičovej v roku 2009.

    Kiska je naj, mal by sa vrátiť do ringu

    Následne doplnila na svoju facebookovú nástenku vyznanie, že Kiska je najlepší prezident, akého sme kedy mali. „Najlepšie pre krajinu by bolo, keby sa pán Kiska opäť rozhodol zabojovať o prezidentský úrad,“ napísala poslankyňa. Titulok, v ktorom sa uvádza, že by sa ku kandidatúre postavila čelom, vraj nie je o jej egu, šlo o odpoveď na priamu otázku moderátorky. „Moja odpoveď bola jednoznačná. Ak by som získala širokú podporu opozície, postavila by som sa k tomu čelom. ALE: k tomuto zatiaľ nedošlo a mojím neskromným želaním je, aby sa kandidátovi Smeru (M. Šefčovič, podľa mojich info) postavil PÁN Kiska,“ zdôraznila svoje priority Nicholsonová.

    Novinári, nechajte to na nás, frfle Galko

    Jej spolustraník Ľubomír Galko nebol nadšený z aktivít uvedenej novinárky a dal to aj patrične najavo, taktiež na sociálnej sieti. „Skôr, ako aktívni novinári a naši aktívni priatelia z iných strán začnú hľadať pre nás a za nás v SaS vhodného kandidáta na prezidenta: pravidlo číslo 1 je, že ak bude kandidovať pán prezident Kiska, podporíme jeho, lebo je to najlepší prezident, akého kedy Slovensko malo,“ zaujal jasné stanovisko exminister obrany. Ak by však už Kiska nekandidoval, čo by Galkovi bolo „mimoriadne ľúto“, stranícky kandidát bude musieť spĺňať minimálne dve z nasledujúcich kritérií – musí mať podporu strany SaS a/alebo mať podporu iných demokratických opozičných strán a do tretice musí mať aspoň teoretickú šancu na zvolenie.

    „Takže to, pls, predsa len nechajte radšej na nás a nemotajte ľuďom hlavu, lebo im ju zbytočne zamotáte a viac im poškodíte, ako pomôžete. Ešte sme o tejto veci vo vedení SaS vôbec nehovorili, ale budeme sa jej venovať a určite ľuďom na Slovensku v pravý čas ponúkneme kvalitného kandidáta,“ ozrejmil podpredseda SaS.

    Cez tlač kolegyni odkázal, že si nemyslí, že by sa mala zaoberať kandidatúrou na prezidentku, a odporučil jej venovať sa segregovaným Rómom.

    Bola by lepšia ako Kiska, aj keď je hysterka, myslí si Blaha

    Po Nicholsonovej oznámení, že zvažuje kandidatúru na prezidentku Slovenskej republiky, ak by dostala podporu opozície, sa dala očakávať aj reakcia smeráka Ľuboša Blahu, s ktorým má poslankyňa nedobré vzťahy. „Dobre, dobre, jasné, chápem, po týchto vetách sa veselšia polovica národa váľa na zemi od smiechu a druhá menej veselá polovica národa len neveriacky krúti hlavou,“ uviedol v úvode svojho facebookového príspevku. No po zamyslení sa uznal, že mu saskárka pripadá byť lepšou kandidátkou ako súčasný prezident Andrej Kiska.

    „Jeho reálny výkon je iba o čítaní Bútorových prejavov, do ktorých vnáša pridanú hodnotu iba svojimi patetickými povzdychmi. Na to nepotrebujete vzdelanie, na to vám stačí dvojhodinový tréning s Magdou Vášáryovou,“ zavtipkoval Blaha na Kiskov účet.

    Nicholsonová má podľa neho v porovnaní s Kiskom viacero výhod. „Nebýva v Poprade, takže by nemusela zneužívať štátnu letku na cesty domov. Neviem o tom, že by páchala daňové podvody ani že by zbohatla na nešťastí chudobných ľudí, čiže Kisku prevyšuje aj z hľadiska morálneho profilu,“ vyjadril sa pre zmenu lichotivo na margo saskárskej poslankyne, no vzápätí ju označil za hysterickú, agresívnu a hašterivú. „Je tým najlepším symbolom slovenskej opozície: bez vzdelania, bez škrupúľ, bez úrovne, bez myšlienky. Ale vždy lepšia ako Kiska. Perfektné!“ dodal a pridal hashtagy „Lucia na Hrad“ a „žartíky našej opozície“.

    - Reklama -