Neuveriteľné VIDEO. Lenošíte na pláži a zrazu pripláva čln plný afrických migrantov. Toto si prežili turisti vo vyhľadávanom letovisku

    0
    Ilustračné foto: migranti na člne (Autor: TASR)
    Prílev migrantov do Európy cez Stredozemné more napriek rizikám, ktoré táto cesta prináša, neutícha. Najväčší nápor síce pociťujú Taliani a Gréci, ale výnimkou nie je ani to, ak migranti na vratkých lodiach a člnoch pašerákov zamieria do Španielska. Práve to sa stalo v stredu, keď skupina prišelcov prekvapila ľudí, ktorí si užívali leto na pláži
     
    Amatérsky záznam, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach aj v médiách od jedného z návštevníkov pláže, ukazuje, ako sa ľudia z gumeného člna rozbehnú na pevninu medzi neveriacky hľadiacich ľudí. 
     
    Pristátie migrantov, ktoré vyrazilo svedkom dych, sa stalo na pláži mesta Cadiz na juhu Španielska. Práve táto oblasť je v krajine najviac vystavená náporu migračnej vlny. 
     
     
    Takéto nečakané vylodenie migrantov rovno na pobreží medzi nič netušiacimi ľuďmi je rarita, ale oveľa častejšie sa títo ľudia pokúšajú dostať do Španielska bez toho, aby sa museli vydať na riskantnú cestu po mori. 
     
    Väčšina ilegálnych prisťahovalcov sa na Pyrenejský polostrov dostáva z Maroka cez španielske enklávy Ceuta a Melilla. Tie sú na marockom území a chránia ich len ploty strážené hliadkami, ktoré však nie sú pre migrantov takmer žiadnou prekážkou. Dôkazom je aj nedávny záznam. 
     
    Z nedávneho videa, ktoré natočili pri hraničnom vstupe do španielskej enklávy Ceuta v Maroku, je jasne vidieť, že migranti sa dostanú na európsku pôdu pomerne ľahko. V tomto prípade prerazili bránu, ktorá delí Maroko od španielskej enklávy. Približne stovka migrantov sa dostala na španielske územie, ale to neznamená, že sa im podarí dostať sa na európsku pevninu. Ak nebudú mať nárok na udelenie statusu utečenca, vrátia ich úrady späť do Maroka. 
     
    - Reklama -