Neuveriteľné. Jedného zo spolupáchateľov parížskej masakry pár hodín po útokoch pustila policajná kontrola. Zatkli ho až na druhýkrát

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto trúchli (Autor: Jan Rychetský)
    Podľa belgickej televízie RTL, na ktorú sa odvolávajú aj ďalšie zahraničné médiá, skončil v rukách polície Salah Abdeslam. Muža zatkli v bruselskej štvrti Molenbeek. Po Abdeslamovi vyhlásila pátranie francúzska polícia v súvislosti s jeho údajným napojením na piatkové útoky v Paríži, ktoré si vyžiadali takmer 130 obetí na životoch a stovky zranených. 
     
    Salah Abdeslam, zatknutý v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži
    Salah Abdeslam, zatknutý v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži (DSK/AFP/Getty Images)
     
    V prevažne moslimskej štvrti Molenbeek zatýkala polícia už cez víkend. Dnešné zatknutie Salaha Abdeslama prišlo len deň potom, keď belgická polícia varovala verejnosť, že tento muž môže byť nebezpečný a ozbrojený. Práve 26-ročný muž totiž podľa doterajšieho vyšetrovania prenajal auto, ktoré teroristi použili pri piatkovom útoku na koncertnú sálu Bataclan. Práve tam zomrelo rukou radikálnych militantov z Islamského štátu najviac nevinných ľudí. 

    Nechali ho prejsť hranice 

    Až nepredstaviteľné je, že Abdeslama ako francúzskeho občana narodeného v Belgicku zadržali francúzski policajti kúsok od hraníc už niekoľko hodín po útokoch v Paríži. Abdeslam bol v aute spolu s ďalšími dvomi ľuďmi, ale muži zákona ich pustili, lebo v tom čase ich mená neboli na zozname hľadaných osôb. 
     
    Brat Salaha Abdeslama bol tým, kto prenajal druhé vozidlo a osobne ho aj použil pri útoku na kaviareň Comptoir Voltaire. Tridsaťjedenročný Ibrahim Abdeslam zomrel pri samovražednom atentáte. Jeho brat, ktorý skončil v rukách polície až dnes, údajne vyšiel zo svojho domu v bruselskej štvrti Molenbeek s rukami nad hlavou. Podľa svedkov zaznelo najprv niekoľko výbuchov, po ktorých nasledovali výzvy z policajného megafónu. 
     
    Belgická polícia na mieste zatýkania Salaha Abdeslama
    Belgická polícia na mieste zatýkania Salaha Abdeslama

    Neúnavné pátranie 

    Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve dnes uviedol, že polícia zatkla 23 ľudí, ktorých podozrieva z napojenia na piatkové teroristické útoky v Paríži. Ďalších 104 osôb skončilo v domácom väzení. To sú výsledky takmer 170 policajných razií, ktoré špeciálne jednotky stihli vykonať minulú noc.
     
     
     
    - Reklama -