Netreba plašiť ľudí, vyzýval poslanec SNS opozíciu. Európske štáty majú vyššie zadlženie ako Slovensko, doplnil ho smerák

    0
    Radovan Baláž (Autor: TASR)

    “Spomaľovanie ekonomiky je príznačné pre celú Európu,” podotkol Podmanický s tým, že istá naviazanosť je niekedy nevýhodou otvorenej ekonomiky ako je Slovensko. Podľa neho však netreba rezignovať na ambíciu vyrovnaného rozpočtu.

    “Nemôže sa dotknúť šetrenie sociálnych opatrení, ktoré spúšťame pre ľudí,” zdôraznil v diskusnej relácii TA3.

    Podobný názor má aj poslanec SNS Radovan Baláž, ktorý je presvedčený, že jednotlivé ministerstvá vedia nájsť rezervy, aby vedeli pomôcť štátnemu rozpočtu.

    Opoziční poslanci však v tejto súvislosti poukázali na to, že vláda sa nepripravovala na horšie obdobie v “úrodných” rokoch.

    “Napriek tomu, že sme mali dobré obdobie, táto vláda nemyslela na ľudí,” skonštatoval poslanec opozičného hnutia Sme rodina Milan Krajniak.

    Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Heger uviedol, že “štát by sa mal prikrývať takou perinou, na akú má”.

    Baláž poznamenal, že netreba plašiť ľudí, pretože nedochádza k takým “katastrofickým scenárom”, o akých hovorí opozícia. Moderné európske štáty majú podľa Podmanického vyššie zadlženie ako SR.

    “Slovensko je pod priemernou úrovňou dlhu v Európskej únii,” priblížil.

    Možno sa zvýšeného rodičovského príspevku dočkajú aj študentky

    V prípade jedného zo schválených opatrení, ktorým je zníženie dane z príjmu pre podnikateľov s obratom do 100.000 eur a živnostníkov, Baláž pripomenul, že zaň hlasovalo 131 poslancov.

    To by podľa neho malo dať záruku, že akákoľvek bude štruktúra nového parlamentu, toto opatrenie sa nezruší.

    Pri téme zvýšenia rodičovského príspevku sa poslanec hnutia Sme rodina pýtal, prečo boli z tohto opatrenia vynechané študentky a doktorandky. Zdôraznil, že ide o ženy, ktoré budú “nepochybne prínosom pre spoločnosť”.

    Podmanický reagoval s tým, že on osobne je pripravený na túto tému diskutovať.

    - Reklama -