Netrafil Matovič na prokuratúru? Odovzdanie dôkazov proti Ficovi nadobúda záhadné kontúry alebo niekto jednoducho klame

    0
    Líder hnutia OĽaNo Igor Matovič (Autor: SITA)

    Napriek tomu, že Matovič chcel ešte v piatok odovzdať dôkazy úradom, podľa informácií denníka SME to neurobil. Generálna prokuratúra v piatok 4. septembra nedostala žiadne podanie od poslanca Igora Matoviča, čo pre TASR potvrdila hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová. Svoje k veci v piatok povedala aj SIS, ktorá vo svojom stanovisku uviedla, že „nie je orgánom činným v trestnom konaní a zo zákona nesmie nič vyšetrovať, čo by mal poslanec Igor Matovič ovládať“.

    „Pán Matovič pravdepodobne nepochopil, že naša spravodajská služba nedisponuje zo zákona žiadnymi vyšetrovacími právomocami, lebo už dávno nefunguje na princípoch ŠtB, čo platí osobitne za vedenia služby riaditeľom Jánom Valkom, ak to ešte pán poslanec nezaregistroval. Inými slovami, keby sme sa snažili podanie pána Matoviča vyšetrovať, ako by si to prial, tak porušíme zákony našej krajiny. To už tu v dávnej minulosti bolo, ale za riaditeľa našej spravodajskej služby môžem povedať, že žiadny politik neprinúti našu spravodajskú službu porušovať platné zákony,“ uviedol hovorca Slovenskej informačnej služby Branislav Zvara.

    Nesplnil sľub

    „Dnes doručím štyri obálky štyrom mužom. Policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi, riaditeľovi SIS Jánovi Valkovi, generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi a Dušanovi Kováčikovi, šéfovi Úradu špeciálnej prokuratúry,“ uviedol Igor Matovič ešte v piatok, ale podľa vyjadrení zodpovedných tak zatiaľ neurobil.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -