Nesúhlasime s kvótami, ale sme iní ako Smer

    0
    Martin Klus, tímlíder strany SaS pre Zahraničnú politiku a politický systém (Autor: SITA)

    „Vláda Roberta Fica však na rokovaní Rady ministrov vnútra členských štátov EÚ zlyhala a nedokázala v súčinnosti s ďalšími ,protestujúcimi krajinami´ obhájiť svoj postoj,“ píše poslanec. Výsledkom je podľa Klusa to, že povinné kvóty sa stali napriek jej nesúhlasu v EÚ realitou a utečencov, ktorých prijímame dobrovoľne, nik neakceptuje ako náš príspevok k vážnej situácii v Európe.

    Klus si myslí, že Smer nechal Slovensko zatiahnuť do ďalšieho konfliktu s členským štátmi predvolebného boja. „Odmieta sa totiž schválenej kvóte podriadiť a robí obštrukcie pri napĺňaní technických predpokladov pri jej realizácii. Iste, na stole je legitímna žaloba, ktorá môže vniesť viac svetla do toho, kto je v tejto situácii v práve. Kým však výrok nezaznie, tak platí Lisabonská zmluva, ktorú Robert Fico pred pár rokmi horlivo obhajoval,“ tvrdí Klus.

    Slovensko sa podľa Klusa tak správa ako nedôveryhodný partner, ktorý si sám určuje pravidlá hry. „To je najlepšia cesta do medzinárodnej izolácie, ktorá Slovensko poškodí ekonomicky aj politicky. Na medzinárodnom poli totiž stratíme kľúčových spojencov pri presadzovaní svojich záujmov. A to je to posledné, čo si pred prevzatím predsedníctva v Rade EÚ na budúci rok môžme želať,“ konštatuje.

    Takéto správanie Klus považuje aj za zlý príklad pre občanov, lebo ich priamo nabáda porušovať zákony, s ktorými nesúhlasia, ak pre nich predstavujú prekážku. 

    - Reklama -