Neschopný! Chatrný! Žitňanská tvrdo ponížila Fica v pléne. Vyslúžila si potlesk

    0
    Lucia Žitňanská (Autor: TASR)

    “Máme tu politický chaos z jediného dôvodu, že jeden z kandidátov je v konflikte záujmov, s ktorým sa nevie vyrovnať. V priamom prenose nám ukazuje, že nezvláda otázku konfliktu záujmov. To nie je radový poslanec, hovoríme o predsedovi najsilnejšej strany,” vyhlásila Žitňanská v pléne. Pripomenula, že Fico zasadá v Koaličnej rade a má rozhodujúci hlas pri tvorbe dohody, koho budú poslanci voliť a kto sa stane kandidátom.

    “To nie je len etický, ale aj právny problém. Ktorý ďalší kandidát môže rozhodovať o tom, kedy bude zasadať plénum, koľko a ktorých kandidátov bude preferovať ktorá strana?” pýta sa Žitňanská. Súhlasí s tým, že pri potrebe zvoliť 18 kandidátov je nevyhnutná politická dohoda. Očakáva ju, ale chce, aby bola verejná voľba, nech verejnosť vidí, ako táto dohoda vyzerá.

    Nesúhlasí s argumentom, že je dobré, aby tí, ktorí budú zvolení, nevedeli, kto ich zvolil, aby neboli zaviazaní.

    “Kandidát, ktorý je taký chatrný vo svojej integrite, že by sa cítil zaviazaný, nemá na ústavnom súde čo robiť,” vyhlásila Žitňanská, ktorá si za to vyslúžila potlesk v sále. Ján Marosz z OĽaNO žiada, aby sa koaličné strany snažili nájsť politickú dohodu na kandidátoch aj s opozíciou a nezaradenými poslancami. 

     

     

    - Reklama -