Nemôžeme brať na ľahkú váhu, že v Sýrii sa zhromaždil veľký počet militantov z Ruska, vyhlásil Putin a pomenoval, čo s tým spraví

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    “Bohužiaľ, nemôžeme brať na ľahkú váhu, že v Sýrii sa zhromaždil veľký počet militantov pochádzajúcich z bývalých republík Sovietskeho zväzu, ako aj priamo z Ruska. Podľa našich predbežných informácií sú ich tisíce, približne 4000 Rusov a okolo 5000 občanov republík bývalého Sovietskeho zväzu,” povedal Putin.

    Ruský prezident poukázal aj na skutočnosť, že bezvízový styk v takmer celom postsovietskom priestore predstavuje obrovskú skrytú hrozbu najmä pre Rusko, pričom vyzdvihol úlohu ruských ozbrojených síl, ktoré plnením bojových úloh vo vzdialených kútoch sveta priamo prispievajú k bezpečnosti Ruska.

    Podľa Putina je úlohou Ruska v Sýrii zachovanie legitímnej moci a likvidácia terorizmu. “Nemáme v úmysle zasahovať do vnútorných záležitostí Sýrie. Našou úlohou je stabilizácia legitímnej moci v tejto krajine a zasadenie rozhodujúceho úderu medzinárodnému terorizmu,” dodal ruský prezident.

    - Reklama -