Nemecký minister vnútra ohromuje zásadnou informáciou: Berlínskemu útočníkovi zamietli azyl a mali ho deportovať už tento rok

    0
    Vianočné trhy v nemeckej metropole sa premenili na vojenskú zónu (Autor: TASR)

    Podozrivý muž vraj vystupoval pod viacerými falošnými menami, ale žiadne z nich polícia nechcela zverejniť. Ralf Jäger, ktorý šéfuje rezortu vnútra v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, pred novinármi uviedol, že deportácia bola v prípade podozrivého nariadená už dávnejšie v tomto roku, ale napriek tomu bol muž stále v Nemecku.

    Vyšetrovatelia teraz preverujú napojenie na teroristickú sieť Islamského štátu, ktorá operuje aj v európskych krajinách, ako sa ukázalo aj pri predošlých útokoch v Paríži a Belgicku.

    Azylové dokumenty boli podozrivému vydané v Kleve v Severnom Porýní-Vestfálsku, ale muž sa údajne pohyboval aj po Berlíne či Freiburgu a ďalších mestách spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko. Nemecké médiá píšu, že podozrivým je Anis Amri. Jeho doklady našli v nákladnom  aute, ktoré narazilo do davu na berlínskych vianočných trhoch a pripravilo o život 12 ľudí. Desiatky ďalších skončili so zraneniami v nemocniciach.

    Celý text nájdete v angličtine TU.


     

    - Reklama -