Nemecký minister sa bojí o svoj život. Pegidu označil za hanbu a teraz mu ultrapravičiari posieľajú guľku

    0
    Demonštranti protestujú proti nemeckému ministrovi Heikovi Maasovi (Autor: Reprofoto: Youtube)

    Ide o člena kabinetu kancelárky Angely Merkelovej, ktorý sa jasne dištancoval od pravicových radikálov, v minulosti kritizoval populistov z euroskeptickej a protimigračnej Alternatívy pre Nemecko (AfD) a xenofóbne, protiislamské hnutie Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) označil za “hanbu pre Nemecko”.

    Práve od jeho verbálnej kritiky Pegidy sa podľa ministrových slov výrazne zintenzívnili útoky voči jeho osobe. Toľko surovosti a nenávisti ako v súčasnosti nezažil Maas podľa vlastných slov nikdy za 20 rokov, ktoré strávil v politike.

    Ako uviedol pre nedeľník Bild am Sonntag, dostáva hrozby fyzickej likvidácie s udaním miesta, termínu a času popravy. Ktosi mu do poštovej schránky v bydlisku hodil náboj kalibru 9 mm.

    Podľa sociálneho demokrata majú všetky útoky na svedomí pravicoví extrémisti, od stúpencov Pegidy cez priaznivcov AfD až po sympatizantov a členov Národnodemokratickej strany Nemecka (NPD). Je to časť spoločnosti, ktorá sa aj tak umára v xenofóbii a rasizme, poznamenal. AfD však minister za ohrozenie pre spolkovú republiku nepovažuje, lebo demokraciu v Nemecku považuje za dostatočne silnú, aby zvládla pravicových populistov.

    - Reklama -