Nemeckí muži nevedia bojovať a brániť sa, ukázali kolínske útoky. A to je dobré, šokuje profesor

    0
    Útoky v Kolíne (Autor: Reprofoto: Youtube)

    Profesor Jörg Baberowski vo svojom minulotýždňovom prejave na Festivale filozofie v Kolíne nad Rýnom vyslovil myšlienku, že novoročné sexuálne útoky v Kolíne potvrdzujú, že nemeckí muži zabudli, ako sa brániť a bojovať. Podľa profesora nemeckí muži, ktorí neprišli na pomoc ženám obťažovaným gangami migrantov, ukázali svoj odpor k použitiu násilia. „Videli sme, že muži v Nemecku už nevedia, ako sa porátať s násilím,“ povedal podľa portálu Stern profesor.

    Nemci nevedia, ako sa brániť, chvalabohu

    Najväčšie kontroverzie však vyvolala poznámka Baberowského v zmysle, že nemeckí muži už, „chvalabohu“, nevedia, ako sa brániť v násilnom konflikte. Podľa profesora je dobré, že muži sa spoliehajú na štát, aby ich ochránil a postaral sa o nich. Baberowski pritom tvrdil, že sexuálne útoky v Kolíne boli zlyhaním štátu, ktorý neochránil svojich občanov a spôsobil tak výrazný pokles dôvery Nemcov v ochranné schopnosti štátu.

    Poslať za mreže

    Samotné sexuálne útoky zo strany imigrantov podľa Baberowského nemali s islamom nič spoločné, pričom skôr poukázali na nedostatočnú štátnu kontrolu v imigrantských táboroch. Keby vraj štát zvládal kontrolu nad tábormi migrantov, noví obyvatelia Nemecka by rešpektovali zákon, nevenovali sa kriminálnej činnosti a celkovo by boli, podobne ako pôvodní Nemci, pokojnejšími ľuďmi. Keďže za sexuálnym násilím v Kolíne podľa profesora stála nedostatočná štátna kontrola, riešenie celého problému by malo byť jednoduché. „Títo ľudia by mali byť okamžite poslaní za mreže, aby sa naučili niečo na celý život,“ konštatoval Baberowski.

    Prednáška akademika vyvolala negatívne reakcie na sociálnych sieťach a v médiách, pričom nemecký pravicový časopis Contra označil Baberowského vyjadrenia za absurdné.

    Nie je milovníkom migrácie

    Baberowski je historikom v Humboldtovej univerzite v Berlíne. Venuje sa najmä histórii násilia. Napriek svojim bizarným komentárom k sexuálnym útokom v Kolíne však nejde o obhajcu Merkelovej uvítacej politiky, ktorú naopak kritizuje. „Nemecko, ako ho poznáme, zmizne v dôsledku masovej imigrácie,“ konštatoval minulý december.

    Cez víkend v Berlíne

    Ako informovali ParlamentnéListy.sk, útoky podobné tým v Kolíne sa udiali aj minulý víkend na pouličnom Karnevale kultúr v Berlíne, kde skupinka mladíkov napadla dve tínedžerky. Útok bol podľa svedectiev sexuálne motivovaný a jednému z dievčat pri ňom ukradli mobil.

    Krátko po tomto incidente prišla na miesto činu polícia a zatkla trojicu mladíkov vo veku 14 až 17 rokov. U jedného z nich našli ukradnutý mobil a vrátili ho napadnutej tínedžerke. Dvaja z útočníkov sú podľa vyšetrovateľov tureckého pôvodu, ale podrobnosti o pôvode tretieho podozrivého nemecká polícia doposiaľ nezverejnila.

    Podľa nemeckých policajtov v tomto prípade nešlo ani tak o pokus znásilniť či sexuálne zneužiť dievčatá. Ide údajne skôr o dobre premyslenú taktiku miestnych gangov. Skupinka mladíkov obstúpi obete, často práve ženy, začne sa na ne tlačiť telom, obchytkávať ich a pritom niektorý z nich ukradne, čo sa dá. V tomto prípade to bol mobil.  

    - Reklama -