Nemeckému hokejovému brankárovi sa páčilo prirovnanie Clintonovej k Hitlerovi. Toto mu teraz hrozí

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Brankár nemeckého hokejového národného tímu Thomas Greiss by mohol skončiť v reprezentácii. Na sociálnej sieti Instagram totiž ocenil prirovnanie neúspešnej prezidentskej kandidátky demokratov Hillary Clintonovej k Adolfovi Hitlerovi, čo je v Nemecku veľmi citlivá otázka. A nie je sa čomu diviť. Greiss kladne ohodnotil príspevok, v ktorom sa hovorilo, že Adolf Hitler bol „nezatknutý, neodsúdený, rovnako nevinný ako Hillary. Podľa informácií servera Blesk.cz mu za to teraz hrozí, že sa nedostane na zimnú olympiádu v Južnej Kórei.

    „Každý, kto takto hovorí či ide, nemôže byť členom nášho tímu,“ reagoval na Greissov príspevok predseda Nemeckého olympijského výboru Alfons Hörmann. „Politický extrémizmus nemá so športom nič spoločné a v našom olympijskom tíme má nulovú toleranciu,“ dodal.

    Celá kauza je o to pikantnejšia, že Thomas Greiss v NHL pôsobí v tíme New York Islanders, pričom New York je považovaný za jednu z bášt Hillary Clintonovej.

     

     


    Na sociálnej sieti si navyše mohol prečítať rad urážok, z ktorých jedna z najmiernejších bola, že má zjavne rád extrémne pravicové príspevky.


    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -