Nemecká policajná komisárka: mladí moslimskí muži se*ú na Nemecko a štát nám klame

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Napriek tomu, že sama pochádza z imigrantského prostredia, pri svojich vyjadreniach o integračnom procese v Nemecku si policajná komisárka Tania Kambouri servítky pred ústa neberie. Nemeckí policajti majú podľa Kembouri čoraz ťažšie životy, pričom sú obťažovaní imigrantmi, ktorí si na policajtov trúfajú na dennodennej báze.

    Muži z moslimských krajín

    V rozhovore pre nemecké noviny Stuttgarter Zeitung komisárka konštatovala, že Nemecko neberie problém s imigrantmi dostatočne vážne. Policajti sú podľa nej stále viac ohrozovaní mladými moslimskými mužmi. „Podľa toho, čo vidím, sú to muži z moslimských krajín. Neviem však povedať, či sú to praktizujúci moslimovia,“ povedala.

    Sfalšovaná správa

    Kambouri reagovala aj na nedávno zverejnenú správu Federálneho kriminálneho policajného úradu, podľa ktorej imigranti „v žiadnom prípade nepáchajú viac zločinu ako zvyšok populácie“. Komisárka natvrdo údaje správy odmietla, pričom konštatovala, že výsledky boli umelo vykonštruované.

    „Moja skúsenosti a skúsenosti mojich kolegov hovoria iný príbeh. Predpokladám, že niečo bolo sfalšované alebo utajené, aby nedošlo k vyvolávaniu strachu medzi obyvateľstvom“.

    Čísla o zločinoch utečencov sú politicky nežiadúce. Myslím si, že úradníci sú držaní pod kontrolou tými, ktorí sú vo vedení, alebo sú nimi aspoň zhora ovplyvňovaní. Ktokoľvek kto povie pravdu v týchto veciach je hneď označený za nacistu… Môžem iba povedať, že moji kolegovia a ja chodíme do ulíc každý deň. Vieme čo sa tam deje.“

    Sr*ť na Nemecko

    Množstvo páchateľov, ktorých rodiny majú pôvod v moslimských krajinách, sa narodilo v Nemecku. Napriek tomu však nepreukazujú voči policajtom a štátu dostatočný rešpekt. Kambouri o moslimských mužoch povedala, že sa „neidentifikujú s nemeckým štátom… ani keď boli v Nemecku narodení, alebo keď tu dlho žili… Niektorí otvorene hovoria, sr*ť na Nemecko. Správajú sa, akoby to ani nebol ich štát, akoby tu neboli vítaní. Ako dcéra gréckej rodiny viem, že každý v Nemecku dostane šancu sa niekym stať , aj keď vyzeráte cudzo… deti musia byť odmala oboznamované s nemeckým jazykom a kultúrou. Tým, ktorí tomuto odporujú, musíme uložiť tvrdšie tresty,“ povedala komisárka.

    Musí tu začať horieť, než to politici dajú do poriadku?

    Kambouri sa už dlhšiu dobu vyjadruje proti zlyhávajúcemu multikulturnému projektu, ktorým sa Nemecko stáva, pričom sa pravidelne objavuje v televíznych reláciách a v tlači.

    Komisárka však nie je prvým členom nemeckého policajného zboru, ktorý kritizoval (ne)zvládanie imigračnej krízy štátom. Šéf nemeckých policajných odborov Rainer Wendt sa v októbri vyjadril, že „Spolková polícia a najmä bavorská krajinská polícia, sú už mesiace silne zaťažené. A teraz sa politici tvária, akoby ich to prekvapilo. Naši kolegovia a kolegyne sa už ani nedostanú z topánok.“ Šéf odborov položil aj nasledovnú otázku „Musí všade najprv horieť, než niečo dajú politici do poriadku?“ Wendt pritom navrhuje zamerať sa pri utečencov na špeciálnu ochranu niektorých zraniteľných skupín, ako sú ženy, rodiny a deti, no predovšetkým kresťania, ktorí podľa neho potrebujú špeciálnu ochranu štátu.

    - Reklama -