Nemci neprestávajú prekvapovať. Búria sa proti imigrantom. Ale proti ktorým, vás šokuje

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Ako píše Dag Daniš vo svojom komentári, treba spresniť, že pod pojmom imigranti sa myslia imigranti z Európskej únie, a najmä tí z krajín východnej Európy. Vláda sa im chystá počas prvých piatich rokov pobytu v Nemecku obmedziť sociálne dávky takmer na nulu, čo Daniš komentuje slovami, že sa nám to ako Východoeurópanom páčiť nemusí, ale ich zámer je dobrý.

    Pri obhajobe svojho tvrdenia argumentuje tým, že mnohí si voľný pohyb po EÚ mýlia so sociálnou politikou, v rámci ktorej Nemci vyplácali imigrantom stovky eur. „Voľný pohyb za prácou si zaslúži podporu a ochranu. Sociálna turistika Európanov si zas zaslúži obmedzenia,“ vysvetľuje a pokračuje, že netreba zabúdať ani na to, že EÚ nie je štát, ale únia formálne suverénnych členských štátov, a tie majú právo chrániť svoje vlastné záujmy.

    Podľa jeho názoru to bola práve sociálna politika Rumunov, Bulharov, Poliakov, ktorá prispela k erózii Únie. Daniš nezabúda ani na vystúpenie Británie z EÚ, pričom tvrdí, že neodchádzajú len preto, lebo boli podvedení kampaňou. „Tri štvrtiny nahnevaných Britov už od roku 2012 tlačili na vládu, aby zakročila proti imigrácii,“ pripomína a pokračuje tým, že bývalý britský premiér David Cameron bol pod veľkým tlakom celé štyri roky, no v Únii mu nik do júna tohto roka veľmi neveril.

    - Reklama -