Nemci lamentujú. Východoeurópania sa nám vysmievajú pre politickú korektnosť

    0
    Protest hnutia Pegida (Autor: SITA)

    Od Nemcov pritom požadujú skoncovanie s „liberálnym názorovým terorom“ a politickou korektnosťou, píše dnes vo svojom článku internetové vydanie týždenníka Der Spiegel.

    K vyčíňaniu mužov cudzokrajného výzoru v Kolíne nad Rýnom a iných nemeckých mestách došlo podľa niektorých politikov a médií práve preto, že Berlín odmietal počúvať“ varovné hlasy z východnej Európy. Nemecko je teraz konfrontované s dôsledkami svojej kultúry vítania (imigrantov) a ženie celú Európu do záhuby neduhom politickej korektnosti a názorového teroru vo väčšinových médiách, opisuje Der Spiegel reakcie na udalosti spred necelých dvoch týždňov.

    Podľa zverejneného článku označujú komentátori nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú za ničiteľku“ hrobárku“ Európy, zatiaľ čo predstavitelia vlád a iní vplyvní politici požadujú od Nemecka, ako aj zvyšku západnej Európy radikálny obrat v utečeneckej politike”.

    Ako najostrejšie v tejto súvislosti hodnotí vyjadrenie Fica, podľa ktorého médiá zľahčujú utečenecký problém a k samotným migrantom sa pristupuje ako ku chránenému druhu. Dopisovateľ Keno Verseck vo svojom článku spomína taktiež požiadavku slovenského premiéra, aby bol po udalostiach v Kolíne nad Rýnom zvolaný mimoriadny samit EÚ so zameraním na tzv. paralelné spoločnosti, ochranu hraníc a zastavenie migrácie.

    Der Spiegel ďalej poukazuje na Ficove výroky, podľa ktorých Slovensko nebude tolerovať obťažovanie žien na verejnosti ani vytváranie ucelených moslimských spoločenstiev. Komentátori niektorých liberálnych a skôr opozične naladených slovenských novín, ako je Sme alebo Denník N, dávajú Ficovi medzitým tendenčne za pravdu – kritizujú politicky údajne príliš korektné médiá v Nemecku a naivnú subkultúru dobroľudí',“ dodáva nemecký magazín.

    Rovnaký článok poukazuje taktiež na vyjadrenia, ktorými prepadávanie v Kolíne nad Rýnom komentovali maďarský premiér Viktor Orbán, šéfka poľskej vlády Beata Szydlová či bývalý rumunský prezident Traian Basescu.

    Orbán v piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu stanicu Kossuth-Rádió povedal, že informácie o týchto udalostiach boli v Nemecku zatajované, čo je dôkazom toho, že maďarská tlač je navzdory kritike oveľa slobodnejšia ako tá západná. Ukázalo sa podľa neho tiež, že Maďarsko má v otázke migrácie pravdu a prisťahovalectvo je potrebné úplne zastaviť, uviedol portál týždenníka Der Spiegel.

    - Reklama -